Thor

Den mäktige men arrogante åskguden Thor blir förvisad från Asgård av sin far Odin då hans vårdslösa beteende utlöser ett uråldrigt krig. Thor hamnar på jorden där han tvingas leva bland dödliga människor.

Originaltitel Thor
Alternativ titel The Mighty Thor
Regissör Kenneth Branagh
Manus Ashley Miller, Don Payne, Zack Stentz
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård, Kat Dennings, Clark Gregg, Idris Elba, Colm Feore, Ray Stevenson, Tadanobu Asano, Josh Dallas, Jaimie Alexander, Rene Russo, Maximiliano Hernández, Dakota Goyo, Adriana Barraza

Skapad 2019-12-04 av chris_lambert_
Jag kan inte säga jag längtat efter den här filmen. Iron Man 2 visade en tendens att marvel-intresset kanske fanns kvar bland folket, men att studion måhända tagit deras kärlek för given. När ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Mihon86
Den mäktige Thor (Chris Hemsworth), lever som en girig bortskämd prins i riket Asgård. Hans far den allsmäktige Odin (Anthony Hopkins) ser sin sons svagheter. När Thor trotsat sin fars ord blir O...   Läs mer »

Andreas_
2023-01-21
Helt okej Marvel film, en av dom första under den tiden Paramount hade hand om Marvel filmerna, innan disney tog över, så detta är mycket bättre än många Marvel filmer som kommer ut nuförtiden men det är fortfarande en väldigt simpel film med banal och lite tråkig handling, men som sagt, detta är mycket bättre än dom två senaste Thor filmerna som bara är barnslig humor för 5 åringar, detta är åtminstone seriöst gjort om än lite stelt och tråkigt i vissa fall. Kenneth Branagh är en duktig regissör men passar bättre för drama och shakespeare filmer än serietidningsfilmer, det står klart efter att ha sett denna, första filmen om karaktären Thor och då får man ju förstå att det är en film som bara ska presentera Thor och inget annat, den presenterar även hans lömske halvbror Loki här och vi får lära känna honom som den lurige skurk han är. Filmen är som sagt helt okej och alla skådisar är bra, Chris Hemworth är som klippt och skuren för rollen som Thor och även Tom Hiddleston som Loki och även Anthony Hopkins som Odin, det var något av Paramounts starka sida, oerhört duktiga på att rollbesätta karaktärer med klockrena skådisar, sen har vi bra skådisar i bi-roller så som Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Ray Stevenson och Rene Russo för att nämna några, så bra skådisar, fina effekter, lite för tung regi för en serietidningsfilm av Kenneth Branagh och tyvärr ett rätt tråkigt manus och därmed handling, betyget blir en svag 3:a
quelnightmare
2021-06-18
Branagh, Marvel, vikingar?
myslas
2019-04-05
Det här är ju rätt jävla dumt ändå. Det finns scener som är rätt kul men under långa stunder är det mest tråkigt och manuset är alldeles för plottrigt och osammanhängande.
bnw
2018-09-18
Allt som händer i Asgård är både tråkigt och för abstrakt/svårförståeligt. Thor själv är väl rätt festlig när han ramlar runt på Jorden och inte förstår hur saker fungerar, men det räcker inte längre än 3+.
picklessmulan
2018-03-22
En Sevärd film med en hel del humor. Perfekt familjefilm med de lite äldre barnen.
widez
2018-02-12
Tyckte det var en mycket bra introduktion till superhjälten Thor. Mycket bra skådespel från nästan alla karaktärer, utom möjligen Thors vapendragare som endast gör en ok insats. Många snygga scener och roliga moment gör denna film väl värd att se.
2018-01-19
Värdelös film....
2016-10-28
Bra, välgjord, spännande och även ganska rolig film med bra skådespelare.
djonipony
2016-08-30
2.2, hoppas uppföljaren är bättre. Om den ens får en chans.
fridenpaden
2016-07-15
Näst bästa MCU-filmen. Väldigt löjligt, men då är ju allt som det ska vara eftersom det är en superhjältefilm vi pratar om. Däremot hade jag rätt kul, speciellt när Thor hamnar på jorden och "kulturkrockar" uppstår. Det enda som verkligen är bra är väl att Loki-multibollen på Sterns Avengers-flipper är relativ enkel att starta, men det är en annan femma.