nya casino utan svensk licens

The Northman

Filmen utspelar sig på Island runt 900-talet, prins Amleth ser sin far kung Horwendil återvända hem. En stilla frid vara dock inte länge förän rivalen Fjölnir överaskar kungen och dräper honom framför Amleths ögon. Fjölnir tar drottningen till sin brud och tar över riket medan den nordiska prinsen växer upp i exil men tränar för in för sitt öde - att hämnas sin mördade far.

Gordyal
2025-09-06
Om man har ett visst överseende med typ allt, så kan man ana ett visst underhållningsvärde. (5+/15)
Tatty
2025-08-17
Ganska bra vilken förvånade mig. Kändes lite långdragen först men det var den inte. Började bli spännande.
Noseman2005
2025-08-10
Det börjar i en anda som ger associationer till en vikingaversion av "300" men lyckas i sann Eggersk anda sväva ut i nånting som jag helt enkelt inte är intresserad av, trots det klassiska hämnd-temat. (6/10)
Körsbär
2025-08-05
Gud vad mörk o tråkig film. Ja man skildrar vikingarna på det mest korrekta sättet möjligt både i miljö och utseende men gud så tråkigt o stelt man gör det.
Andreas_
2025-06-21
Helt okej vikingfilm med vår svenske superstjärna Alexander Skarsgård i huvudrollen som uppbulkad viking på jakt efter hämnd och det låter bra på pappret och såg bra ut på trailer, tillräckligt för att få mig intresserad och jag gillar nordisk historia om vikingarna men detta kändes inte riktigt rätt, Robert Eggers kanske var rätt regisssör för filmen men han borde nog inte ha skrivit den, för det var nog där det föll som mest, Eggers har ju gjort två intressanta skräckfilmer före denna och här får han en stor budget att göra ett fräckt vikinga epos men det faller platt, det är inte dåligt alls men inte heller mästerligt, utan rätt mediokert och tamt och lite halvsegt emellanåt, inte ens bra skådespel kan göra det bättre heller och att Eggers även blandar in en hel del övernaturliga inslag passar inte in alls, det börjar dock riktigt bra, en familj blir brutalt mördad, en son som flyr och växer upp och blir en fruktad viking, en så kallad Berserker och hans första strid inger hopp om filmen och man tänker att oh detta kommer bli en riktigt fräck vikingafilm men så blir det mer en smyga, gömma sig, utforska, hemlighetsmakeri, övernaturliga inslag osv och filmen faller platt, det känns inte längre som en vikingafilm helt enkelt och det är vad som drar ner betyget något men som sagt, det är helt okej och några stora namn är med i filmen, vi har Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Willem Dafoe och Ethan Hawke som dom största namnen men tyvärr är både DaFoe och Hawke med i typ 5 min vardera och sen har vi då Nicole Kidman som alltid är bra men passar inte alls in i en vikingafilm, känns så fel i sin roll men det är inte vad som gör filmen sämre utan det är manuset som tyvärr är för tråkigt, hade hellre sett en film mer lik Braveheart av Mel Gibson fast med vikingar, det hade varit något det, detta känns mer som typ ett avsnitt av serien vikings fast utdragen till en film, nej tyvärr så blir det endast ett mediokert betyg här och betyget blir en stabil 3:a
lucius
2025-05-25
Robert Eggers estetik passar den mytologiserade vikinga-genren som handen i handsken, därav fyran. Annars är storyn en ganska klassisk Hamlet-adaption. Inget Eggers hymlar med då antagonistens namn är ett nästan övertydligt anagram (Amleth) på den danske Shakespear-prinsen. Jag tycker ändå att det är en ganska kul tolkning.
KyLLo
2025-03-24
Första 10 minutrarna var väl bra. Dessutom miljöer och viss stämning som fungerar. Däremot blir det märkligt med ett historiskt äventyrsdrama när det inte känns seriöst eller trovärdigt utan snarare effektsökande.
debe
2025-03-22
Så tramsigt. Vuxna män leker vargar. Rävarna gör gemensam sak med Skarsgård och anfaller fiender... Djungelboken. Flera scener var direkt pinsamma.
dlu
2025-01-19
Klart Alexander Skarsgård såg Hrafninn flýgur när han var liten. Nicole Kidman overkligt mycket plastikopererad för att smälta in i vikingatiden.
Dream
2023-07-06
Den stora frågan är om "Vikingar" egentligen var så väl tränade? Det är nog lite Hollywood propaganda över det hela för att locka kåta flickor till bioduken, tror inte träning var huvudämnet på denna tid utan det var jobb, jakt och Kriga. Men bortsett från det så är det en cool rulle som känns ganska korrekt till historien så vet inte riktigt vad folk snackar om och hade den här gjorts av Ridley Scott eller Peter Jackson så hade den garanterat höjts till skyarna.