BETYG
3.1
av 5
3.1
av 5
The East
Sarah Moss är en före detta FBI-agent och nu anställd av en privat underrättelsetjänst som har till uppgift att skydda högt uppsatta företag och deras klienter. Hon blir satt på ett uppdrag där hon ska infiltrera en miljöorganisation kända för att utföra hemliga angrepp på storföretag.
Originaltitel | The East |
Regissör | Zal Batmanglij |
Manus | Zal Batmanglij, Brit Marling |
Genre | Drama, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Brit Marling, Alexander Skarsgård, Elliot Page, Toby Kebbell, Shiloh Fernandez, Aldis Hodge, Danielle Macdonald, Hillary Baack, Patricia Clarkson, Jason Ritter, Julia Ormond, Billy Magnussen, Wilbur Fitzgerald, Jamey Sheridan, Pamela Roylance, Han Soto |
Betygsätt | Logga in eller bli medlem för att rösta |
Betygsantal | 758 |
Filmnummer | 101998 |
Recensioner
Brit Marling gör sitt tredje samarbete med Zal Batmanglij, där Batmanglij regisserar filmen och Marling spelar huvudrollen och samskriver manus med Batmanglij. The East är en gruppering eko-terrori... Läs mer »
Sarah Moss, en föredetta FBI-agent jobbar för en privat underrättelsetjänst vars uppgift är att skydda företag och dess högt uppsatta individer. Hon blir tilldelad uppdraget att infiltrera den ... Läs mer »
Kommentarer
Det är förstås underbart att se aktivister slippa rättvisa mot vidriga girigbukar, men det är uppenbart att filmskaparna aldrig varit med i en riktig vänstergrupp. Det är mer bara klichéer och tonårsdrama än verklig spänning.
Gröna anarkoterrorister - enligt den stereotypa mallen - infiltreras av en undercoveragent i sin exceptionellt välorganiserade konspiration som söker upp och terroriserar enskilda kapitalister. Vi ser det hela från agentens perspektiv. Hon är, såklart, övermänskligt uppmärksam och utrustad med precis rätt egenskaper, som teckenspråk och Bourneliknande närkampsfärdigheter. Gruppens gemenskapande äger rum i det fattiga och upplevt "naturliga" som de rör sig igenom, och punkteras av oväntade och orealistiska inslag av materiella tillgångar (dyra kostymer och klänningar, etc, för att inte tala om dynamit och skjutvapen). Smågruppens interna spänningar och begränsningar blir inte riktigt belysta, delvis för att dess utveckling komprimeras och dess historia döljs. Kan allt det här skyllas på formatets begränsningar? Kanske delvis, men den politiska förförståelsen genomsyrar det hela. Agenten får sympatier för terroristerna, mest på känslomässiga grunder och anekdotiska bevis för enskilda missförhållanden (i kontrast till en förståelse av systemiska orättvisor). Om än hyfsat professionellt genomförda skådespelarinsatser, så är de så tomma och inbördes paradoxala som storyn kräver. Stereotyper mer än komplexa personer. Enkla psykologiska modeller istället för politiskt komplexa förhållanden. Filmen bottnar i en dåligt döljd intention som först begränsas av en kritiskt fattig förståelse och sedan av det komprimerade formatet som begränsar nyanser. Jämfört med andra filmer med liknande intentioner är denna kanske att föredra, men den är, i slutändan, precis så radikal som man kan räkna med; dvs inte alls.
"The East" är en attraktiv skildring av en revolterande aktivistgrupp som lever utanför samhället. Filmen släppte aldrig taget om mig. Levande och spännande. Flera starka skådespelarinsatser noterade.
Välspelad film där Brit Marling är bäst. Intressant handling men filmen hade kanske vunnit lite på om man hade fått lära känna karaktärerna lite mer.
Stämningen var okej, men hela filmen känns som en enda lång inledning. Det tänder aldrig till, det lyfter aldrig. Den har förvisso en del att säga, men säger det liksom inte. Dessutom vinglar den mellan realistiskt och överdramatiskt. (6+/15)
Jag missade början så jag ska se dan en gång till snart, men det jag såg var bra så den får en stabil trea.
Står fast vid tre efter en andra titt, nu även med början.
Tror att min största invändning mot filmen är att jag aldrig lär känna huvudpersonen, vilket gör att jag inte bryr mig om henne och därför ligger mina sympatier hela tiden i det andra teamet, vilket i sin tur leder till att slutet inte gör så mycket för mig. Men underhållande och intressant film på stabil trea.
Välgjord rent tekniskt, men störde mig rätt mycket på det förenklade budskapet och hela sista akten. Gillar Marling och det är underhållande, men det dåliga manuset drar ner rejält till en medelmåttig trea. 53/100
Brit Marling börjar växa fram som en mini-favorit! Kul! Detta är en sevärd film, inget snack om saken. Men når inte därför de där högsta höjderna, varför har jag svårt att sätta fingret på...
Gillade den till en början starkt, men sensemoralen på slutet var rätt ostig och kändes lite väl idealistisk. Men kul med politisk film!