Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Matrix Reloaded


Neo och hans gäng fortsätter sin kamp för att befria mänskligheten. Den hemliga rebellstaden Zion står inför ett allvarligt hot samtidigt som Neo fortsätter sin inre kamp mot sitt eget öde, och är han verkligen så stark som profetiorna förutspår?


Originaltitel The Matrix Reloaded
Alternativ titel Matrix 2
Regissör Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Manus Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Monica Bellucci, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Anthony Zerbe, Harry Lennix, Steve Bastoni, Nona Gaye, Matt McColm, Daniel Bernhardt, Gloria Foster, Harold Perrineau, Collin Chou
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25647
Filmnummer 10157

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Sillion
Även om Matrix Reloaded har sin brister så måste man ge den 5 i betyg. Detta därför att den piskar skiten ur alla andra filmer. Det är flera aspekter som tillsammans gör detta till ännu ett m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av velodrom
När The Matrix kom ut -99 var den en grymt bra film på grund av två orsaker: 1) Den lyckades förmedla en väl genomtänkt filosofisk tanke. 2) Den filosofiska tanken blev en ursäkt för hisnande ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Solers
Matrix Reloaded är en uppföljare till \"The Matrix\" som släpptes 1999. I Matrix är världen som vi alla ser egentligen en enda stor datorsimulering. Maskinerna tog en gång över och söver nu m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Rollywood
Det har nu gått sex månader sedan Neo (Keanu Reeves) befriades från maskinernas fångenskap i The Matrix. De senaste månaderna har varit mycket framgångsrika och man har räddat ett stort antal p...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av weng-weng
I den här uppföljaren till en av de mest uppmärksammade, framgångsrika och banbrytande science fiction filmerna på senare tid fortsätter kriget mellan människa och maskin. Staden Zion hotas av ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-27 av XenoMorph
Första Matrix filmen blev konstigt nog en succé och många ser den som ett mästerverk. Jag tycker den är bra första gången man ser den, men blir sedan sämre och sämre. Alltså är det inget m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av TimBurton
I fyra år har vi väntat. The Matrix trollband oss 1999 och hyllades likväl för sin intelligenta och minst sagt skrämmande framtidsbild, som de häpnadsväckande och revolutionerande specialeffekt...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av connya
Matrix skapade Något. Exakt vad det var har det försökts spekulera i ett bra kring nu men det som Matrix lämnade efter sig känns som ytterligare en sådan där sak där alla saker kring själva f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av billybob
Neo uppskattar att han har ungefär 72 timmar på sig att förstöra de 250.000 destruktiva sonder han vet är utskickade. Under tiden måste han också bestämma sig för hur han ska rädda Trinity f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av Priceguy
Neo (Keanu Reeves) och de andra rebellerna mot maskinernas styre har tillbringat månader med att i rask takt \"befria\" människor ur Matrix. Neo har accepterat att han är The One, den som ska göra...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2022-01-18
Köpte trilogin i 4K för att se om dem. Tyvärr dröjde det ett år mellan ettan o tvåan. Minns att jag slumrade till när jag såg denna på bio när det begav sig. Det var under den extremt långa actionsekvensen. Såna sekvenser tenderar att ha en sån påverkan på mig. Tycker det är lite för mycket av den varan över lag i denna uppföljare. Visst, det är ju "coolt" och bra gjort, men för mycket. Trots allt tycker jag den underliggande storyn är så pass bra så det räcker till ett medelbetyg. Ettan är dock ganska mycket bättre. 6/10
karlmats
2022-01-15
Det var 9 år sen jag såg trilogin och det glädjer mig att Reloaded håller än idag. Det må vara ett steg ner från den fantastiska ettan så klart, men det är också en uppföljare som har fått orimligt mycket skit. Jag gillar hur man expanderar världen ytterligare och hur man får se Zion och dess invånare. Reeves, Fishburne, Moss och Weaving är alla tillbaka och levererar återigen och jag tycker man löser Neos nyvunna krafter på ett bra sätt även om logiken kanske inte alltid hänger ihop. Men snyggt och coolt är det, för en uppföljare räcker det ganska långt. Grott-ravet i Zion kändes som en episk tillställning och den franska douchebagen var en bra badding. Jag är ombord för den avslutande delen av originaltrilogin. En stabil 3a, precis som förra gången (2012-09-17).
Andreas_
2021-09-24
väldigt bra uppföljare till det fantastiska mästerverket The Matrix, bästa action/sci-fi rullen som någonsin gjorts och inte har blivit överträffad ännu. Tyvärr borde inte denna uppföljare ha gjorts för första filmen var så perfekt som ensam film, detta är mest utfyllnad om än snygg sådan men historien som fortsätter är inte lika intressant längre och actionscenerna är inte lika spännande och välgjorda som i första filmen men visst är dom fortfarande väldigt bra och mycket bättre än många andra actionfilmer och denna film har kanske en av om än inte den snyggaste och häftigaste biljaktsscenen någonsin filmad, den plus en del coola martial arts fightingscener gör att denna uppföljare ändå håller helt okej men tyvärr måste ju då även en 3:a göras som blir ännu sämre, så hade dom stannat vid första filmen eller gjort en riktig andra film utan att ens fundera på en tredje film så kanske denna blivit bättre. Dock så är det ändå väldigt fascinerande och väldigt välgjort och väldigt bra på många sätt, Keanu Reeves är dock lite träaktig i rollen som Neo denna gång och tyvärr är inte hans karaktär lika intressant när han fått sina speciella krafter och när Hugo Weaving kommer tillbaka som agent smith så blir det mycket fighting, för denna gång kommer han i massor och det blir tillslut lite mättande och man tappar lite av intresset men i sin helhet, väldigt bra action/sci-fi även denna gång, även Laurence Fishburne och Carrie-Ann Moss återvänder och är som vanligt väldigt bra, inget snack om den saken, så betyget för film nummer 2 i Matrix trilogin blir alltså inget nytt mästerverk utan väldigt bra och betyget stannar på en riktigt svag 4:a, 3:an är oerhört nära.
dudson
2020-02-17
Extremt mera action-fylld samt mera flashig än mot den första filmen. Men ack lika så way.. out.. there.. 2+
Dele
2018-06-02
Lite för mycket flashig kosmetika kontra handling för min smak men jag kan inte förneka underhållningsvärdet och hantverket.
Rai
2017-11-28
Funkar, men inte lika bra som 1:an för all mystik finns inte i denna film..
Stygga-Vargen
2016-10-24
Nästan lika bra som ettan! Svag 5:a.

2016-08-20
Denne holder bra tempo.
SweFilmOnly
2016-07-13
Det enda som kan vara något att ha är väl special effects men i övrigt är detta mest surrealism på hög nivå och brist på fantasi i inspelningen (till skillnad mot TRON). Många som har förlorat verklighetsuppfattningen som jag har sett på diverse forum tycks inbilla sig att de är i filmen vilket jag anser att det är ett tecken på att filmen är olämplig för personer med dålig verklighetsuppfattning eller med ett traumatiskt förflutet.
cannibalrice
2016-03-05
Gäsp, snacka om sömnpiller.
Visa äldre kommentarer »