Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Utflykt i det okända


Det är en varm sommardag år 1900. En klass från en australisk flickskola åker på en utflykt till en säregen klippformation. När man gör sig redo för att återvända upptäcks att tre studenter och en lärare är försvunna.


Originaltitel Picnic at Hanging Rock
Regissör Peter Weir
Manus Cliff Green
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Dominic Guard, Rachel Roberts (I), Helen Morse, Jacki Weaver, Anne-Louise Lambert, Christine Schuler, Karen Robson, Margaret Nelson, Jane Vallis, John Jarratt, Garry McDonald, Tony Llewellyn-Jones
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1230
Filmnummer 7463

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2018-04-26
Säregen film, otroligt snygg och mäktig musik. En riktig stämningsupplevelse. Blev inte helt övertygad av alla inslagen (exempelvis skådisar och karaktärer är inte överdrivet intressant) men det är lätt en sevärd film som behandlar det otäckaste ämnet av de alla: det okända.
wasteoftime
2017-02-17
Jag har varit rädd för att se om den här filmen i bra många år, jag såg den, någon gång, 2004 eller 2005, och det var en totalt olidlig upplevelse.. Det gjorde ju mig inte direkt jättepeppad på att se om den, men nu var det alltså dags. Och jag får vara ärlig och erkänna att det var klart mycket bättre än vad jag upplevde det sist, men bra, njae. Det är extremt vackert foto. Men inte så mycket mer. Vissa scener är lite intressanta, men ja, över jag mest på att det ska ta slut... 0,7 på SH-skalan.
riddarkato
2016-12-08
En väldigt bra och sällsam film med fantastiskt foto och musik.
the-godfather
2016-10-02
Vad ska man säga, obehaglig och vacker. De två orden sammanfattar den här filmen ganska bra, den lyckas leverera en story som är fängslande och obehaglig utan att bli överdriven eller löjlig. Mycket symbolik är det i filmen, som gör att den blir värd att se om flera gånger om.
FUR
2016-03-15
visuellt slående, men inte så mycket annat. jag kan ha gått in med lite höga förväntningar, och jag ville verkligen tycka om den här filmen. vackrare tjej än anne-louise lambert får man ju helt klart leta efter dock ;_;
eriqk
2015-12-21
Haha! Det är ju Wolf Creek-mördaren som är betjänten åt den rika familjen
Snah
2015-05-07
Visst, det är fina bilder, men det är ingen Återkomsten. Historien saknar väsentligen intresseväckande. Vid tittandet slog det mig att det kanske var tänkt att jag skulle bli skrämd av en dovt, brummande klippa, att den kanske var klassificerad som skräck. Mycket riktigt. Hur någon skräms övergår dock mitt förstånd. Men apropå det dova brummandet är filmens stora behållning att Delerium samplat det på Spheres från 1990-talet. Typisk Wilhelm Schroeder-rulle.
auragolf
2014-08-22
"Picknick at Hanging Rock" hör till det bästa jag sett. Att det bara vara Peter Weirs andra film känns obegripligt. Och frågan är om han lyckats överträffa den suveräna prestationen i sina senare filmer. Jag menar att han nog inte gjort det, trots att ett flertal filmer ännu är osedda. Picknick är fulländad vad formen, rytmen, estetiken samt skådespeleriet beträffat. Kameraarbetet är enastående bra. Filmen är de facto en magisk upplevelse - men kanske först då man har lite större erfarenheter av att se riktigt bra film. konstfilm. Första gången kan den kännas lite udda... Filmen kan inte heller läsas eller tolkas på nåt speciellt sett. Och det är säkerligen en stor del av charmen med filmen. Gott folk: se Pickninck at Hanging Rock, se den flera gånger. Och njut av vad ni ser!
NEDERVETIL
2014-08-20
Ett stycke konstverk!, Fotot och den fantastiska miljön i kombination med den valda musiken bara får mitt hjärta att smälta.... bravo!!!
LacombeLucien
2014-06-17
En mycket udda och otäck stämning.
Visa äldre kommentarer »