Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Gifta på låtsas


Kompositören Georges gifter sig med amerikanskan Brontë för att få arbetstillstånd i USA. När immigrationsmyndigheterna blir misstänksamma, måste Brontë söka upp Georges för att de tillsammans måste övertyga myndigheten om att deras äktenskap inte ingåtts av andra orsaker än ren kärlek.


Originaltitel Green Card
Regissör Peter Weir
Manus Peter Weir
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Andie MacDowell, Gérard Depardieu, Bebe Neuwirth, Gregg Edelman, Robert Prosky, Jessie Keosian, Ethan Phillips, Mary Louise Wilson, Lois Smith, Conrad McLaren, Ronald Guttman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4974
Filmnummer 959

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-04-06
Nja, det blir en suck!!!
Bumbi78
2017-07-15
Småmysigt och lagom korkat. Erkännas ska att jag såg den för de dåtida grymma New York-miljöerna. Den underhöll för stunden då den antagligen är glömd imorgon.
Tatty
2016-01-08
Okej och bra film. Gillar att filmen är lite drygt, sorgligt, orättvist och knäppt.
Fläskkäft
2015-04-28
Filmen Gifta på låtsas är ett klockrent exempel på varför jag har extremt svårt för romantiska komedier. Humorn funkar inte, liksom kemin mellan de två huvudrollsinnehavarna. Filmen är lång och tråkig och vissa scener är mer eller mindre pinsamma. Givetvis kan vi mallen om hur en sådan här historia ska berättas och den följer den till punkt och pricka, absolut inga överraskningar. Andie MacDowell är fin att titta på och vi bjuds på fantastisk musik av Mozart i några scener men vad hjälper det när jag inte bryr mig en skit.
AmyTatti
2015-04-05
Den har sina stunder, vissa scener som är riktigt fina. Men annars är detta ingen film jag kan se om och om igen, kemin mellan MacDowell och Depardieu saknas, jag finner inte relationen trovärdig och då faller filmens kärna.
Krille80
2015-02-11
Jag har minnen av att detta var en film som det talades väldigt mycket om, när den var aktuell och på samma sätt som vi idag talar om storfilmer. Filmens upplägg är perfekt för en romantisk komedi och både Andie MacDowell och Gerard Depardiue sköter sig i huvudrollerna. Jag får skratt, charm och underhållning i fin kombination men samtidigt var den aldrig stark nog för att bli en klassiker.
LTT86
2015-01-29
Filmtipset trodde att jag skulle ge den här en full femma????? Skulle inte tro det!
AlbinWesley
2013-12-13
Jovars, jag skrattar väl till lite smått ett par gånger, och efter hand växer karaktärerna hos en. Men det är ju knappast särskilt märkvärdigt något sätt.
Gigi1943
2013-10-10
Den var gullig och jag älskar Depardieu men tyvärr har man ju vid det här laget tröttnat på "because we´re worth it" i de pinsamma reklaminslagen hon ska försöka inbilla oss att man blir allt vackrare med åren! Vi har ju alla en spegel hemma. Alltså, filmen är trevlig och man blir lite småkär i hans enorma "kran" som de tack och lov aldrig har försökt försköna! En normal trea.
ziferN
2013-06-15
Charmig, kul och underhållande film att titta på för stunden, samt så levererade filmen flera scener som verkligen fick mig att skratta och det ska den ha cred för. Men jag kände mig lite kluven mot slutet eftersom det kändes som att Peter Weir ville ta genren åt en annan riktning men inte riktigt lyckades helt eftersom jag upplevde lite att slutet kändes påtvingat. Filmen drar därför ner sig lite mot slutet, men som sagt; den fungerade gott att titta på.
Visa äldre kommentarer »