Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

The Whale


En tillbakadragen lärare som lider av svår fetma, försöker återknyta kontakten med sin 17-åriga dotter.


Originaltitel The Whale
Regissör Darren Aronofsky
Manus Samuel D Hunter
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton, Sathya Sridharan, Jacey Sink
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 150
Filmnummer 143644

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Eugen
2023-05-26
Filmen är mörk, men oerhört väl genomförd. Skådespelarinsatserna och manuset håller hög standard.
vonadel
2023-04-20
Det är framförallt Fraser som gör filmen. Utan hans skådespel hade det inte blivit så högt betyg. Kan bli lite segt när allt utspelas på samma plats. Men ja, snacka om comeback för Djungel-George! :) 7/10
Engravadlax
2023-04-14
Det är inte Black Swan eller The Wrestler, men tack och lov inte heller Noah eller Mother. Lika mycket en comeback för Aronofsky som för Fraser.
Starlette
2023-04-13
Film som berör. Fraser gör rollen finfint och han framstår som mycket sympatisk.
Sheepy
2023-03-20
Darren Aronofsky bevisar sig återigen vara en extremt stabil regissör och han levererar ytterligare en mycket känslosam film. Brendan Fraser gör en rollprestation som förmodligen kommer att stå sig som hans karriärs bästa och han får otroligt bra stöttning av hans medspelare. I ’The Whale’ bjuds vi på mångfacetterad karaktärer där det är svårt att veta vem man ska sympatisera med. Det är nedtonat/ömt, klaustrofobiskt och destruktiviteten vi får bevittna påminde mig en hel del om ’Leaving Las Vegas’.
Olof_Gronlund
2023-03-10
Började bra och jag är svag för filmer där en film blir bra trots bara en inspelningsplats. Fraiser gör en bra roll, trots att den är stillasittandes och monoton. Men slutet gör att man tappar filmen lite, den lyfter inte riktigt utan blir bara sämre och sämre.
djonipony
2023-03-07
Bra spel av Fraser, kul att se Morton igen. Sink verkar bara kunna spela dryga karaktärer som denna och hennes red head i Stranger Things, men gör det helt ok. Man berörs absolut, men tror den totala deppigheten, mörkret och uppgivenheten dödar språnget upp mot betygsfyran. Det låga tempot och lågintensiva fotot passar såklart hans passiva tillvaro. Om man ska hitta något budskap så är det väl typ att folk som är på väg åt det där hållet får sig en tankeställare och förhoppningsvis byter livsstil för ett längre och friskare liv.
apelsin
2023-03-02
Håller med om att det är en meningslös film, Kändes som att den hann sluta innan den hann börja.
Dream
2023-02-28
Förstår budskapet "Att vi är människor o-avsätt hur vi ser ut", och lär säkert vinna bästa smink, men vill man annars se detta? Om man bortser från det tragiska lidandet av en människa så är det inte mycket att se.
Amx
2023-02-22
Helt meningslös film. Men Fraser är riktigt bra faktiskt. Men allt runt omkring är så fruktansvärt tråkigt och helt meningslöst.
Visa äldre kommentarer »