Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Star Wars: The Force Awakens


Trettio år efter Endorstriden och Darth Vaders död har Luke Skywalker försvunnit efter att ha känt ett ansvar för att den mörka sidan återigen kunnat ta makten. Både motståndsrörelsen och den mörka sidan inser emellertid hur viktig den sista jedimästaren kan komma att bli för utgången av den ständiga maktkampen. Ledtrådar till var Luke befinner sig finns i en BB8-droid som av en slump hamnar hos en ung skrothandlare och en deserterad stormtrooper.


Originaltitel Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Alternativ titel Star Wars 7
Regissör JJ Abrams
Manus JJ Abrams, Lawrence Kasdan, Michael Arndt
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, Carrie Fisher, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Gwendoline Christie, Max von Sydow, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Simon Pegg, Brian Vernel, Tim Rose, Kiran Shah, Joonas Suotamo, Sasha Frost, Pip Torrens, Andrew Jack, Rocky Marshall, Greg Grunberg, Emun Elliott, Brian Vernel, Yayan Ruhian, Sebastian Armesto, Warwick Davis, Maisie Richardson-Sellers, Cailey Fleming, Mark Stanley, Ken Leung, Iko Uwais, Anna Brewster, Harriet Walter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5554
Filmnummer 114416

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av AugustDellert
'Star Wars: The Force Awakens', det sjunde kapitlet i den största filmserien genom tiderna är kanske den mest efterlängtade filmen någonsin. Förhoppningarna är givetvis skyhöga och den stora f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Om någon för bara fem år sen hade sagt till mig att jag skulle börja tycka om Star Wars så hade jag inte tagit det på allvar - jag såg episod 1, \"Det mörka hotet\", på VHS en gång i tiden o...   Läs mer »

Kommentarer


quelnightmare
2021-08-09
JJ Abrams levererar ordentligt med ett extremt stilfullt och rörande tillskott till denna älskade franchise. Det fanns inget tänkbart sätt där denna kunde vara värre än sina prequels.
karlmats
2019-12-14
En omtitt gjorde susen för den här filmen. När jag nu kunde gå in utan de uppblåsta förväntningarna och medveten om vad som skulle hända var jag mycket bättre förberedd. Den största förtjänsten här är den glädjefulla Star Wars-känslan som äntligen har kommit tillbaka. Alla de fyra nya karaktärerna är underbara, speciellt Rey, och det faktum att vi får återse så många originalskådisar är också ett otroligt lyft. Den här gången reagerar jag inte på likheterna med originalet, jag ser det snarare som att man har uppgraderat storyn till en modern tid, samtidigt som man visar respekt mot, och knyter an till originaltrilogin på ett förtjänstfullt sätt. Cirkeln går vidare. JJ har skapat en gnutta magi, och sånt behöver vi i den här tragiska världen. Jag höjer till en 4a, det har den förtjänat. ---------- 15/1-16 Galet hypad på förhand och nog var även jag övertygad om att detta skulle bli succé trots min lagom sprudlande entusiasm för många av de tidigare filmerna. Vi får ett ordentligt spektakel som osar JJ Abrams på många sätt. Det är fruktansvärt snyggt, det är ljussablar, det är en Harrison Ford som faktiskt inte är så trött som han brukar vara trots åldern och vi har ett par huvudpersoner som inte är vita män. Whoopidoo, det är bra punkter allihop. Vi har också en story som känns igen från tidigare installation och är ganska vek samt mer än ett par påminnelser om att det här är gjort för den nya generationens publik och därmed också lagom ADHD-anpassad och lite lätt fördummande. Tiden det tar att lära sig bemästra The Force i de olika filmerna kanske är en bra återspegling av samhällets förmåga till attention span. Omdömet blir att det var en riktig karusell som var underhållande att se på, men man blev nog ganska bortkollrad av allt glitter och glamour för det är först efteråt som tomheten infinner sig. Får se vart man tar vägen i nästa film, potential finns helt klart. Här stannar det vid en 3a.
päronanton
2022-06-19
Inte alls lika bra som klassikerna från 70 och 80 talet. Men helt klart sevärd. Jag ger filmen en fyra för att det är kul att återse dom gamla hjältarna! Älskar!
tvamvarg
2018-08-12
Funkade trots - eller tack vare - remake/ripoff-grejen.
amotherscrime
2018-05-31
Den mest ooriginella film som någonsin har gjorts. En jävla skam.
LTT86
2018-05-14
Det här var en riktig hemsk film
psyche_delic
2018-03-26
Gillade den inte alls först men såg om den efter att ha sett VIII och den har på något sätt blivit mycket bättre...
Anaythea
2018-03-17
Kapitalistisk dynga! Anspelningar på nostalgisk sentamentalitet om och om igen. Denna filmen bringar inget nytt under solen och jag skulle aldrig sett den. Finns noll sympati för karaktärerna eftersom varenda en är bleka kopior av ett sedan länge dött visionärt original, och J.J Abrams kan ta sig i brasan för att han förstört både Star Trek och Star Wars genom att hängett sig åt filmbolagens vinsthets snarare än åt kvalitetsmässigt filmskapande. SKRÄP.
Saperda
2018-03-03
Helt klart en av de bästa i hela serien, kul och modern, inte så muggig som de gamla filmerna.
Norpan0
2018-02-14
Stark trea. Bäst av de nya filmerna (ep 1-3). Inte lika mycket humor som i ep 4-6. Gillar de nya karaktärerna (och de gamla, så klart!)
Visa äldre kommentarer »