Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Star Wars: The Last Jedi


Efter att ha funnit Luke Skywalker försöker Rey övertala honom att ansluta sig till rebellstyrkorna, men Luke har tappat tron på jediriddarnas roll i kampen efter att ha misslyckats med Ben Solo. Samtidigt leder Leia rebellstyrkorna i kraftigt underläge, och deras chanser blir inte bättre när det visar sig att Första orden har utvecklat en teknologi som kan spåra deras skepp i ljushastighet.


Originaltitel Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Alternativ titel Star Wars: Episode VIII
Regissör Rian Johnson
Manus Rian Johnson
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Mark Hamill, Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Carrie Fisher, Laura Dern, Kelly Marie Tran, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Joonas Suotamo, Anthony Daniels, Jimmy Vee, Benicio Del Toro, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Billie Lourd, Amanda Lawrence, Justin Theroux, Frank Oz (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2468
Filmnummer 122860

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av AugustDellert
Denna recension innehåller spoilers så jag utfärdar härmed en varning och rekommenderar att ni ser filmen innan ni läser detta. 'The Last Jedi' är den åttonde episoden i Skywalker-sagan och f...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av Rixn
The Last Jedi är en bra action-film, men som en del av ett universum som byggts upp under 40 år, är den ett skämt. I tider av uppbyggnation av filmuniversum, där Marvels MCU kommit längst, är d...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2021-04-03
Wow, den är ju riktigt dålig. Har inte sett den sedan bion och där måste spektaklet ha lurat mig. Manuset är uselt och dialogerna horribla. Många scener är ren cringe. Men det är bättre än sista filmen såklart.
TompiÄrGullig
2020-02-13
Den får en trea för att den är väldigt fin att se på. Tycker om färgerna i den. Storyn, jadu det är väl som vanligt med Disney. Helt ok antar jag.
supermancover
2020-01-03
En svag men säker fyra.
TheHerminator
2020-01-03
Sänker till en trea efter en omtitt. Det är så stora delar som inte har rätt "ton" alls tyvärr. För mycket flams helt enkelt. Iofs förstår jag kanske bättre den här gången vad "sensmoralen" är tänkt att vara, men det räcker liksom inte hela vägen ändå.
Commandante
2019-12-30
Efter att ha sett om filmen måste jag sänka betyget till 2. Bara några få scener räddar det här från skräphögen. Rian Johnson har verkligen gått in för att sabba de berättelser som Force Awakens presenterar för publiken. Återstår för Rise of Skywalker att försöka rädda vad som räddas kan.
karlmats
2019-12-19
Ett klart steg ner från episode VII är det ju ändå. Efter att ha sett Knives Out nyligen trillar polletten ner och förståelsen att Rian Johnson verkar mer intresserad av att göra det oväntade och försöka lura publiken än att göra en Star Wars-film kommer naturligt. Vissa scener är magiska rent visuellt, men andra känns malplacerade och det är ju inte direkt så att karaktärerna utvecklas på nåt speciellt intressant sätt här. Poe, Finn och Rey kommer lite bort och man hittar på nya regler för den här världen som känns ganska långsökta. Det är ju coolt ändå, men i betygsvelandet blir jag tvungen att avrunda nedåt ändå, det blandas in lite för mycket grejer som inte hör hemma i det här universumet. En väldigt stark 2a efter en första omtitt. ------ 31/12-17 Pampigt så det förslår och det är ju alltid kul att kliva in i det här universumet igen. Lite nya vändningar görs och man försöker fräscha upp serien vilket väl har sina för- och nackdelar. Det känns också som en Star Wars-film som ligger i tiden, medan Luke fick slita röven av sig för att lära sig hantera Kraften så glider Rey in och behöver knappt en introlektion innan hon svingar på för fullt, det är väl en fortsättning av vad förra filmen satte upp men det gör också att det känns lite hafsigt. Man har heller inte lyckats bygga upp de nya karaktärerna så pass bra att de ens är i närheten av originalens motsvarigheter. Jag har absolut inget emot Rey, Poe och Finn, framför allt Rey, men jag kommer inte ifrån att manuset inte är speciellt intressant. Snoke och Kylo Ren är inte tillräckligt maffiga som baddingar heller. Nu låter jag negativ, jag gillade ändå det här men det fanns ingen riktig själ i det. Lite samma känsla som efter att ha sett uppföljaren till Blade Runner. Det är en ganska stabil 3a som gärna hade blickat lite mer uppåt. Får se hur de avslutar det här, det får man ju ändå inte missa.
Hanness
2019-08-14
Svårt att betygsätta, för mig är detta inte Star Wars.
capitol
2019-05-18
Väldigt mycket transportsträcka och inte speciellt mycket spännande och nyskapande äventyr.
martineden
2019-04-30
Alltså, för mig är denna film en oerhörd besvikelse. Även om jag tycker att regin är helt okej och att filmen rent tekniskt är kompetent gjord och jag i teorin kan uppskatta att man försöker sig på något nytt så måste jag säga att det inte alls lyckas. Själva idén med att göra en filmserie är att bygga vidare på de tidigare bidragen och här tycker jag ärligt talat att man river ned mycket av det som tidigare gjorts i serien, vilket känns väldigt överraskande. Det är många inkonsekvenser i förhållande till tidigare delar och jag tycker väl att själva handlingen är ganska svag, även om det finns bra ögonblick och scener så var jag inte alls förtjust. Besvikelse! Star Wars för mig är originaltrilogin!! 2.
ilgoga
2019-03-22
"Force-delen" av filmen är riktigt bra, Driver är fantastisk... men resten går mellan mediokert och sämre är "droid factory"... så tyvärr är helheten inte riktigt godkänd...
Visa äldre kommentarer »