Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Air Force One


Harrison Ford som Amerikas president. Iskalla terrorister som inte tvekar att avrätta. Presidenten, hans stab och familj anfalls av ryska terrorister i det specialbyggda presidentplanet Air Force One. På marken följer vicepresidenten och den övriga världen kampen mellan presidenten och den grymme terroristledaren.


Originaltitel Air Force One
Regissör Wolfgang Petersen
Manus Andrew W Marlowe
Genre Drama, Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Harrison Ford, Gary Oldman, Glenn Close, Wendy Crewson, Liesel Matthews, Paul Guilfoyle, Xander Berkeley, William H Macy, Dean Stockwell, Tom Everett, Donna Bullock, Jürgen Prochnow, Philip Baker Hall, Elya Baskin, Andrew Divoff
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16367
Filmnummer 202

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av Rollywood
Extremt patriotisk och överdrivet vinklad film där man förklarar Amerikas president som hela världens räddare. President James Marshall (Harrison Ford) har tillsammans med ryska styrkor precis l...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2023-01-06
Rena USA propagandan om att USA:s presidenter skulle vara några slags hjältar, men sanningen är att dem babblar lite skit och när sanningen kommer ikapp dem så gömmer dem sig i en sketen bunker. Men visst filmen är från 1997 då det gick att hitta sån här skit utan granskning och där folk fortfarande levde delvis i en fantasi värld så man får köpa det och kalla det underhållning.
karlmats
2021-03-28
En riktig 90-talsklassiker som jag inte sett på väldigt länge. Ett av mina allra tidigaste betyg från första dagen på FT ska omprövas och på det stora hela skulle jag säga att man får exakt vad man förväntar sig. Det är lite färre amerikanska flaggor än vad man hade trott, men det kanske är Michael Bay som skämt bort en med sådana. Däremot får man ju en patriotisk käftsmäll rätt i plytet, Ford tar kommandot och slåss själv snarare än att skicka sin Secret Service-agent efter baddingarna, Gary Oldman spelar över som galen ryss och visst är det kul att han får presentera sin logik för tittarna och presidenten också. Extra kul att de namnger Kazakstan som land också istället för att hitta på nån öststat som fegare filmer tenderar att göra. Scenerna med Glenn Close på marken känns dock lite som utfyllnad precis som hela avslutningen, de grejar inte riktigt att göra en hel på ett plan och det visar väl på formatets begränsning kanske. Men vilket häftigt scenario ändå, tänk om det hade varit Stefan Löfvén på det där planet? Omringad av galna samer som vill ha tillbaka Lappland? Risken är att det hade gått åt helvete för inte hade han väl sparat den röda, vita och blåa kabeln när han skulle in och meka i lastutrymmet? Fast som gammal svetsare kanske han hade haft järnkoll, vem vet. Det är underhållande, men det hade gärna fått vara ännu mer crazy än vad det är, i slutändan tar de sig själva på lite för stort allvar för en sån här typ av film och det blir en sänkning av den gamla 3an, men det är en ganska stark 2a ändå, jag är svag för den här typen av 90-talsfilmer (2004-08-05).
sodomiten
2023-01-10
Hyfsad underhållning för stunden. Alltid kul att se Harrison Ford. Fast vid närmare eftertanke måste detta vara den mest patriotiska amerikanska långfilm som någonsin gjorts.
Rai
2017-09-12
Fy fan vad jag hatar sådana här filmer som enbart är propaganda för USA, URK!!!!!
kanemura
2017-02-05
Kanonbra actionfilm, alltid skönt att se kommunister åka på spö på vita duken!
Grillo
2016-11-22
Såg om den precis efter att inte ha sett den på över tio år och den håller fan fortfarande. Visst är stora delar av filmen ett barn av sin tid men det skapar bara charm. Actionmässigt är den helt underbar med Harrison Ford i högform och ett flygplan är en väldigt bra setting för en film. Vem ska man lobba för Ford 2020?
gjoob
2016-09-08
Jävligt smörig och propagandistisk men samtidigt väldigt underhållande.
LacombeLucien
2015-12-31
Nej.

2015-12-26
Riktig bra action. Ford og Oldman alltid bra.
JanneN
2015-11-04
En fyra är den absolut värd. När jag ser om den. vid tillfälle, så kanske det blir en femma.
Visa äldre kommentarer »