Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Jurassic World


Tjugotvå år efter händelserna på Jurassic Park finns numera en fullt fungerande nöjespark på Isla Nublar, helt enligt John Hammonds vision. Efter många framgångsrika år har parkens besöksantal börjat avta, och en ny attraktion introduceras i hopp om att få fart på parken igen.


Originaltitel Jurassic World
Alternativ titel Jurassic Park 4
Regissör Colin Trevorrow
Manus Derek Connolly, Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins, Nick Robinson (II), Vincent D'Onofrio, Irrfan Khan, Jake M Johnson, Lauren Lapkus, Omar Sy, B D Wong, Katie McGrath, Judy Greer, Andy Buckley, Colby Boothman, Brian Tee, James DuMont, Eric Edelstein
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4056
Filmnummer 112681

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av jotnan
Efter en bioklassiker och två undermåliga uppföljare har Jurassic Park-serien expanderat till den efterlängtade Jurassic World. Är det en värdig nästa del till Spielbergs original eller platsar...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av JonatanW
Ännu en gång öppnas dörrarna till den värld som först uppenbarades för oss 1993 i Steven Spielbergs Jurassic Park. Idag sitter Colin Trevorrow i regissörsstolen, en relativ nykomling i bransch...   Läs mer »

Kommentarer


Zingostar
2022-06-15
Absolut bäst av dom tre filmerna i nya trilogin. Bra handling, bra action. Väl värd att se.
Murvel48
2022-01-01
Det blev lite tröttsamt i längden men det får bli godkänt betyg.
finkan
2021-10-16
Ganska så bra
Xtro
2020-04-30
De första två uppföljarna gick åtminstone att titta på utan att bli arg. Det här är en av de mest olidligt själlösa skitkorvarna jag sett.
Olof_Gronlund
2019-11-07
En liten revival faktiskt, denna typen av film är ganska beroende av bra filmteknik, och här är stor skillnad från tredje filmen. Man blir lite sugen på att se femman helt klart. Handlingen är lite bredare än den var i trean med.
KyLLo
2019-06-27
Den fjärde Jurassic Park-filmen och det håller verkligen inte längre. Manuset är bedrövligt och hela produktionen vittnar om att det är en film som enbart är gjord för intäkternas skull. Den första filmen i serien var nyskapande och kändes riktigt bra, åtminstone när den kom. Men det var 1993. Den här kom 2015 och är bara ett försök att upprepa samma framgångssaga. Ingenting har utvecklats, utan bara försämrats i jämförelse med tidigare i filmserien. Jag struntar fullständigt i människorna och vad de gör.
gjoob
2018-07-01
Faktiskt rätt så bra tematiskt och kul att filmserien har återuppstått. Tyvärr lades inte lika mycket tid och energi ner åt vare sig manus eller regi vilket drar ner det hela en hel del. Och slutet är rejält overkill.
Rele
2018-06-04
Inte så bra film. Jag ger en svag tvåa.
Jansmyr
2018-05-02
Inte i närheten av originalet, men mycket bättre än de tidigare uppföljarna. Jakterna är inte så spännande, utvecklingen är mycket förutsägbar, karaktärerna är de gamla vanliga. Det bästa med filmen är den asiatiske bioteknikern som ser ut exakt som Val Kilmer och inte kommer igenom en scen utan att titta in i kameran och fnittra. Den hade fått en trea för trevlig bakåtreferens till originalet (Jurassic Park gör sig bättre på ett nöjesfält än i en djungel.) men det taffliga försöket till samtidskomentar i form av kloning och biodesign är så yxigt genomfört att det sänker hela filmen till en tvåa. Tänk att man producerar en så dyr film men inte lägger mer än 50 spänn på manus...
Rai
2022-04-22
Man kan ju tycka att de borde ha lärt sig något från de föregående filmerna om säkerheten, men nej då! Lik förbannat smiter dinosaurierna ut och ställer till med bråk.. Med andra ord är de tillbaka på ruta ett, det samma gäller den här filmen,, så nej!
Visa äldre kommentarer »