The Hunger Games
2012
USA
142min
IMDb
Varje år direktsänds Hunger Games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner ? den som överlever. Katniss Everdeen är sexton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungergames har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen.
Baserad på romanen "The Hunger Games" av Suzanne Collins från år 2008.
Originaltitel |
Gary Ross, Billy Ray, Suzanne Collins |
Genre |
Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare |
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci, Wes Bentley, Willow Shields, Lenny Kravitz, Donald Sutherland, Sandra Ellis Lafferty, Toby Jones, Amandla Stenberg, Dayo Okeniyi, Leven Rambin, Jack Quaid, Alexander Ludwig, Isabelle Fuhrman, Jacqueline Emerson, Latarsha Rose, Karan Kendrick, Kimiko Gelman, Nelson Ascencio, Bruce Bundy, Paula Malcomson, Rhoda Griffis, Raiko Bowman, Phillip Troy Linger, Judd Lormand, Anthony Reynolds, Dwayne Boyd |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
11276 |
Filmnummer |
92126 |
USA någon gång i framtiden. Människor utsatta för hunger och för centraliserat styre. En dystopisk framtidsbild av ekonomisk stagnation och klassklyftor, av 1800-tals kapitalistiska baksidor och ... Läs mer »
I en postapokalyptisk framtidsvärld är kontrasterna stora. De rika lever i den högteknologiska huvudstaden Panem medan de fattiga är utplacerade i 12 olika distrikt. För att visa sin makt och på... Läs mer »
exakt min typ av film, lite småtråkig i början va? spolade direkt till när spelen andra gången jag såg den
Ungdoms-action som på det stora hela känns helt meningslöst. Den tar sig aldrig överhuvudtaget, men rullar väl på och är lite småunderhållande i alla fall.
Något tråkigare och segare film får man leta efter. Det var bara typ den sista halv timmen som var okej. Den här filmen gick i princip att räkna ut vad som skulle hända i varje scen. Var jag inte tvungen att se den här filmen för en universitetsuppsats skulle jag ha stängt av skiten för länge sen.. Har och kommer aldrig att se uppföljarna.
Jag satt på helspänning under hela filmen. Den blev aldrig seg vilket jag trodde den skulle vara. En bra karaktärsutveckling. Arenan är det klart bästa med filmen och en del scener där är sorgliga vilket jag inte trodde det skulle vara. Sen att kamerarbetet på vissa ställen inte var något vidare har jag överseende med men det stör inte så mycket.
Böckerna är som vanligt mycket bättre. Tyckte dock filmen var bättre andra gången jag såg den, men den når ändå inte upp till en trea. Det plastiga, överdrivna folket i huvudstaden ska påskina skillnaderna med de fattiga distrikten, men de känns mest löjliga. Ingen kemi mellan huvudpersonerna.
En mindre bra film. Jag ger en tvåa.
Det finns ju i grunden kanske en bra film här. Men det är så mycket som är så illa utfört, och vissa asker som bara är så löjliga så att det blir svårt att ta det på allvar alls. Det är så mycket som är så oklart. Så mycket som inte alls går ihop. Och jag undrar vart den här storyn ska ta vägen. Nä, det bra som fanns där i bakgrunden blir verkligen dränkt i något slags hets om att vara häftigt, eller nåt. Men ja, som sagt, det är inte dåligt, men nje, 0,4 på SH-skalan.
Ok ändå, då den uppenbarligen är för kidsen i uppväxten.
Hah. Jag antog innan jag råkade se detta elände att det fanns någon sorts charm i filmen som lockade så många, men den har liksom mindre djup än en tvålkopp. Det fanns ingen sorts trovärdighet i att karaktärerna var av människosläktet eller att de befann sig på jorden. Vänta förresten - var de på någon annan planet? Kunde ju ha klargjorts isåfall.
för lång, för förutsägbar