Independence Day: Återkomsten
Roland Emmerichs fortsättning på "Independence Day", tjugo år senare. Med återanvänd utomjordisk teknologi har jordens nationer samarbetat på ett omfattande försvarsprogram som ska skydda planeten. Men inget kan förbereda oss på en mer avancerad och kraftfull attack. Enbart ett fåtal modiga män och kvinnor kan rädda vår värld undan förintelse.

Originaltitel | Independence Day: Resurgence |
Alternativ titel | ID Forever Part 1, Resurgence, ID Forever |
Regissör | Roland Emmerich |
Manus | Roland Emmerich, Dean Devlin, James Vanderbilt, James A Woods, Nicolas Wright |
Genre | Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Maika Monroe, Jessie T Usher, Sela Ward, William Fichtner, Judd Hirsch, Joey King, Brent Spiner, Travis Tope, Angelababy, Deobia Oparei, Nicolas Wright, Charlotte Gainsbourg, Chin Han (III), Patrick St Esprit, Vivica A Fox, Gbenga Akinnagbe, Robert Loggia |
Det positiva är att det redan finns bra med lore från första filmen. Tyvärr verkar inte Emmerich ha någon aning om vad han vill göra med materialet och i slutändan kollapsar det hela under sin egen vikt.
Inget känns, allt går för fort. Fånigt och slentrianskojigt.
En rolig Science Fiction ungdomsfilm. Jag ger en tvåa.
Ungefär lika intressant som godispappret efter en karamell man åt förra veckan.
Hade glömt borta att de hade gjort en 2:a av denna medelmåttiga film. Jag såg den här om dagen och det var rena smörjan, men jag hade inte vänta mig något annat heller...
Action med utomjordingar... igen. Visst handlingen är usel, karaktärerna platta och det går inte att ta det här seriöst överhuvudtaget. Men ändå underhållande nog för att inte kännas helt värdelöst.
Total flopp.
Försvinn ur mitt faking liv!
Denna uppföljare till en usel film förbättrar inte direkt filmserien för mig. Lika tafflig story, lika onödiga effekter och samma virrvarr av komplett blaj blandat med patriotism förklädd i världssamverkan. Emmerich är likt Bay en regissör för icketänkande människor.
Nej usch så tråkig, lever inte alls upp till sin föregångare.