Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Velvet Goldmine


Det är tidigt 80-tal. Engelsmannen Arthur Stuart, som arbetar på en tidning i New York, får uppdraget att snoka fram en artikel kring den, sedan tio år tillbaka, försvunna glamrockaren Brian Slade. Det blir en personlig nostalgitripp genom Memory Lane och tillbaka till hans hemland där historien om den beryktade Slade inleddes.


Originaltitel Velvet Goldmine
Regissör Todd Haynes
Manus Todd Haynes
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Toni Collette, Ewan McGregor, Christian Bale, Eddie Izzard, Emily Woof, Jonathan Rhys Meyers, Michael Feast, Micko Westmoreland, Janet McTeer (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3188
Filmnummer 4167

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av Canomia
\"Although what you are about to see is a work of fiction, it should nevertheless be played at maximum volume\...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2018-07-16
Börjar riktigt bra men vartåt det lider så tappar jag engagemang och det blir rätt segt och småtråkigt. Det finns så mycket detaljer jag gillar så det känns inte rätt att sätta lägre än en trea, men det är svagt.
Hypostas
2016-10-13
Todd Haynes är sannerligen en begåvad filmskapare. Ewan McGregor och Christian Bale är dessutom otroligt bra i sina roller.
Namellak
2016-01-03
Intressant idé med potential. Som med så många liknande rockstjärnefilmer, tycker jag att skådespelarna i Velvet Goldmine varken är i närheten av förebildernas karisma eller musikalitet. Detta plus att själva historien inte utvecklas ordentligt och att det blir en ytlig 90-tals tolkning av ett 70-tal som inte fanns, drog ner helhetsintrycket rejält för mig. Några snygga videomontage och kameraåkningar finns, men annars ganska pinsamt och plågsamt att se Rhys-Meyers och McGregor göra tama imitationer av David Bowie och Iggy Pop= Sömnpiller. Toni Collete och Eddy Izzard höll mitt intresse uppe i alla fall
spielmitmir
2014-03-02
Kultfilm! Ljuva tonårstid när man satt och gluttade på denna och upptäckte Lou Reed och Velvet Underground. Fantastisk kostym och foto!
jasmin357
2013-03-27
wierd alien gayness..? snyggt smink dock
jiemm
2012-09-27
Alla goda förutsättningar, men ack så långtråkig.
Yohanetsu
2012-06-25
Nja, vissa scener för den upp till "godkänt" men, jag vet inte, jag är inte helt övertygad. Jag tyckte framförallt att låtarna var alldeles för dåliga vilket blev smärtfullt tydligt de gånger de slängde in ett par "riktiga" låtar som, exempelvis, Lou Reed's 'Satellite of love'. Hela storyn är för övrigt rätt konstig. Engagemang i karaktärerna är i stort sett 0. Svag tvåa.
zonk
2012-06-18
Trots alla lovande ingredienser känns det som en enda longör, och man undrar hela tiden när storyn ska komma igång, eller det ska dyka upp en karaktär som berör.
AddeColciago
2012-06-17
Bra musik, men i övrigt väl lös i konturerna. Kul med Bale.
Esettlokko
2012-04-25
Kompetenta skådisar, fantastisk musik, men inte så engagerande. Fast jag är ju ett partiskt Bowie-fan i grunden.
Visa äldre kommentarer »