Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Trainspotting


Varför skaffa sig ett jobb när man kan vara arbetslös? Varför skaffa sig familj när man kan umgås med sina vänner istället? Varför ta ansvar när man kan fördriva dagarna genom att stjäla, supa, skjuta hundar med luftgevär, titta på hemgjorda porrfilmer och vara konstant heroinpåverkad? Mark Renton har självdestruktivitet till en konst. Tillsammans med sina vänner är han på kollisionskurs med samhället och etablissemanget. Men när Renton beslutar sig för att ta sig ur förfallet upptäcker han att det är svårt att ändra på gamla vanor.


Originaltitel Trainspotting
Regissör Danny Boyle
Manus John Hodge
Genre Drama, Kriminalare, 90-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Kelly Macdonald, Peter Mullan, James Cosmo, Eileen Nicholas, Susan Vidler, Pauline Lynch, Shirley Henderson, Irvine Welsh
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 51246
Filmnummer 1436

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2023-06-06
Jag håller med mitt 15 år yngre jag, Trainspotting är verkligen en ikonisk 90-talsfilm som lyfter fram både fördelarna och nackdelarna med ett intensivt heroinmissbruk. Hela gänget känns bra castat och det är onekligen få dödpunkter i den här rullen som klockar in på en helt lagom längd också. Kanske att den dippar något mot slutet men jag förstår att den har en plats på IMDB topp 250. Jag stannar vid en ganska stark 3a men ser inga problem med folk som strösslar fram toppbetyget till den här heller. ----- 2008-03-01 En välgjord, skitig, realistisk känsla som känns upplyftande som kontrast till mycket annan film man ser. McGregor är väldigt bra och filmen är verkligen sevärd. Jag känner ändå att den är lite överskattad och ibland lite för smart för sitt eget bästa. Begby var en störd jävel som gav många skratt.
kanemura
2022-10-24
Jag tycker filmen är tämligen välgjord. Nu har ju inte jag någon erfarenhet av heroin (och mig veterligen känner jag ingen som har det heller) men baserat på det jag läst och hört om det så känns detta rätt verklighetstroget och så sorgliga och ångesttyngda karaktärerna i filmen framstår så tycker jag nog inte det är så romantiserande. Jag kan inte ritkigt se hur man kan titta på den här filmen och tänka "såhär vill jag leva!" efteråt.
apelsin
2021-04-08
Lite överdriven men bitvis ganska så intressant och underhållande, nästan en trea.
Albion
2020-04-22
Så blev det till slut min tur att se denna film. Men det hade jag hellre varit utan faktiskt. Drogkomedi är bara så äckligt snett. Vad ser folk för nöje med sån här skit. Drogliberal (är bara förnamnet), kiss och bajshumor och en massa idioter. Nej, det blir en svag 2;a från mig, dvs 2-
Zebulonm
2019-12-15
Skit. Pundarromantik..
mr_magi
2018-10-02
Helt djävla enastående.
C12
2018-03-18
Pundarromantik. Vidrig film.
Cloudane
2018-01-22
Kan äntligen bocka av denna på min "filmer man borde ha sett"-lista. En gedigen 4a och jag kan absolut förstå dess goda rykte och plats i filmhistorien.
Hypostas
2017-08-30
Höjning till fyra efter omtitt.

2017-07-02
Må høye til 5.
Visa äldre kommentarer »