Tjenare kungen

Abra och Millan möts på en konsert 1984 och drömmarna om ett eget band vaknar, nämligen Tjenare kungen.

Originaltitel Tjenare kungen
Regissör Ulf Malmros
Manus Ulf Malmros, Anna Fredriksson
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Josefin Neldén, Cecilia Wallin, Malin Morgan, Johanna Strömberg, Joel Kinnaman, Kjell Bergqvist, Morgan Alling, Ralph Carlsson, Markus Holmberg, Fyr Thorvald Strömberg, Bengt Braskered, Malin Engström, Linnéa Björnberg, Carl Toftfelt, Erica Carlson, Kjell Wilhelmsen, Johan Östling, Björn Starrin, Mikael Larsson, Johnny Johansson, Jessica Persson, Peter Lorentzon

Skapad 2019-12-11 av agata
Jag måste erkänna att jag i vanliga fall inte brukar uppskatta svenska filmer. Jag var inte den som hyllade ”Masjävlar” eller gick och såg ”Hip Hip Hora” på bio. Därför var mina förväntni...   Läs mer »

DOKAN
2023-11-22
Förbålt underhållande tidsresa till 80-talets glada punkdagar. Kanske inte direkt den definitiva "punk-filmen" , känns lite för "veckorevyn-aktig" för det, men så jävla välgjord & välspelad och så all den sköna musiken. Roligast av punkbruttorna är Strömberg som är ett verkligt fynd. Kjelle Berka snubblar dock bort sig en aning som korvfabrikören , inte hans mest lysande insats på vita duken om man säger som så. Schyssta GBG-miljöer, inte minst Errols rockklubb väcker många minnen . . .
päronanton
2018-07-07
Jag älskar denna familjen! Tycker den är riktigt bra! Sen älskar jag åttiotals stilen och soundet, ja allt!
BarryHero
2018-07-03
Mycket bättre än jag trott de senaste 13 åren. Gillar Ebba Grön och svensk punk ifrån slutet av 70- och 80-talen så denna filmen var en klockren tolkning utav den eran. Båda tjejerna är bra i sina huvudrollen. Kul också att se en pinnsmal Joel Kinnaman som ser ut som 17 men tydligen var 26 här.
Nalleman
2017-11-19
Charmigt!
2017-10-30
Lika tramsig som de flesta andra svenska komedierna, eller vad de nu ska föreställa...
Zingostar
2017-10-24
Har alltid gillat denna film. Bra musik och handligen är helt ok. Kan rekommendera denna till någon som vill se en bra svensk film.
evertslayer
2017-08-15
Dynga
2016-10-17
Bra och underhållande film med bra skådespelare och mycket bra musik. Svag 4:a.
supermancover
2016-05-08
Var tolv år när denna filmen kom och jag såg den direkt. Efter det väntade ett par år som punkare med detta som startskott. Cissi Wallin var då mål-looken, vilket jag aldrig kom nära. Jag tyckte att filmen var fantastisk då och jag tycker likadant nu. Svinbra.
ASSFACE
2016-04-02
Bra musik, fina kläder, coola brudar, sexig Kinnaman mm. Megamysigt.