Thirty Two Short Films About Glenn Gould
Det här är en film om Glenn Gould som avslutade sin karriär som pianisten i tidig ålder för att syssla med allt möjligt som inte hade med piano att göra, allt från experimentella radioprogram till handel med varor. Som titeln avslöjar, är filmen uppbyggd av 32 stycken kortfilmer som på ett roligt sätt skildrar hans film, till och med animation finns med.

Originaltitel | Thirty Two Short Films About Glenn Gould |
Regissör | François Girard |
Manus | François Girard, Don McKellar, Glenn Gould |
Genre | Biografi, Drama, 90-tal |
Skådespelare | Colm Feore, Derek Keurvorst, Katya Ladan |
Vet man, som jag, ingenting om Glenn Gould, så blir man inte överdrivet mycket klokare av denna film. Men absolut ett intressant upplägg för ett personporträtt, med en hel del intressanta sekvenser. Vissa bitar passerar kanske mer som en axelryckning, men visst var det lite kul att pussla ihop hela bilden av mannen bit för bit.
Märklig film om en märklig och fantastisk man. Om man inte gillar pianomusik eller inte gillar Glenn Gould ska man inte se den. Annars kan man få en trevlig stund.
Fin musik och hyfsat engagerande upplägg.
Se hellre intervjuer med den verklige Glenn Gould, eller något av tv-programmen han själv gjorde.
Mycket intressant porträtt av pianisten Glenn Gould. Trevlig regi, roliga grepp samt mycket vacker pianomusik gör den här filmen till en finstämd och trevlig upplevelse. Se den snarast. Hur kan den här vara såpass relativt okänd som den är? Skumt.