Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Insider


Jeffrey Wigand var ett huvudvittne i rättegången som flera amerikanska stater vann mot den amerikanska tobaksindustrin. Wigand var tidigare chef för forskning- och utveckling vid Brown & Williamson. Ingen person i chefsposition hade någonsin tidigare gått ut offentligt med tobaksindustrins hemliga fakta.


Originaltitel The Insider
Regissör Michael Mann
Manus Eric Roth, Michael Mann
Genre Drama, Thriller, 90-tal, Biografi
Skådespelare Al Pacino, Russell Crowe, Christopher Plummer, Diane Venora, Philip Baker Hall, Lindsay Crouse, Debi Mazar, Stephen Tobolowsky, Colm Feore, Bruce McGill, Gina Gershon, Michael Gambon, Rip Torn, Lynne Thigpen, Renee Olstead, Hallie Kate Eisenberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7174
Filmnummer 90

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av monochromic
Det finns vissa filmer som verkligen gör ett intryck på tittaren, som verkligen lämnar någonting kvar och fastnar i ditt minne för all framtid. Detta är förstås väldigt personligt, men för m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Sulta
Michael Mann-regisserade Insider handlar om relationen mellan tobaksindustrin, media och allmänheten i USA och baseras på verkliga händelser. I centrum står Lowell Bergman (Al Pacino), producent f...   Läs mer »

Skapad 2019-12-03 av
Fight the power. Många är vi som tänker samma sak. Ska de få göra precis som de vill bara för att det är de som sitter på makten? Köra över oss, lura oss, svika oss. Är vi lika många s...   Läs mer »

Kommentarer


Pari
2024-03-17
Spännande och intressant!
Xeno
2024-03-17
Urk va seg och trist.
Bumbi78
2023-09-03
Mer pratigt drama än thriller, men med en tight regi av Mann och bra skådisar kommer man långt. Att storyn är verklig gör den inte sämre.
running_b
2021-08-01
Fantastiskt skådespeleri och välskrivet manus. Ibland lite seg och smått tråkig. För lång.
Andreas_
2017-07-09
Makalöst bra film, Michael Manns bästa utan tvekan, Heat är ett annat mästerverk av Mann men detta är snäppet bättre. Al Pacino som även är med i Manns Heat, gör sitt livs roll och likaså Russell Crowe, även i biroller av t.ex Christopher Plummer är makalöst bra och förtjänar en oscar för bästa biroll...detta borde ha varit 1999s största film och det borde ha regnat ner oscars statyetter över The Insider men tyvärr inte, men den är trots det så bra att det är nästan ett maximalt betyg, tyvärr är den ju rätt gammal idag och trots det så håller den bra mot dagens filmer, däremot så vill jag minnas att jag blev mer gripen första gången jag såg den 1999 än denna gång, kan ha varit mycket pga att det är en film man egentligen bara ser en gång, för när du väl kan historien så försvinner spänningen en aning och då hoppar betyget tyvärr ner ett litet ynka snäpp, men betyget stannar ändå på en 5:a dock en svag sådan, men jag rekommenderar denna bortglömda pärla om man inte sett den, stark och spännande verklighetsdrama om en riktigt händelse som inträffade 1996 eller 1997 om jag inte minns fel och med fantastiska skådespelarinsatser och skrivna dialoger, se se se om ni får chansen, svag 5:a blir betyget som sagt.
Totenkopf
2017-01-25
Lite missvisande då fokus låg lite väl mycket på själva journalistiken.
Jamesa
2017-01-23
Bra, intressant och välgjort, dock förutsägbart och bleka karaktärer.
RustyFilm
2016-12-13
Med starka karaktärer och bra dialog skapar här Michael Mann en stor och spännande film utan explosioner, biljakt å liknande pangpang. Verklighetsbaserat är det också. Priset för sanningen blir ofta mycket högt när sanningen står mot samhällets vinstintressen. Bra att detta för en gångs skull målas upp på filmduken. Bravo MM
BrutusBeefcake
2016-05-15
En typisk trea mer eller mindre. (8/15)
vladi
2016-04-19
Håll kameran still, köp ett stativ. Sjukt irriterande kamerarörelser som ska efterlikna dokumentär filmning? Tröttsamt med den där enigma-skiten. Daterat som in i helvete. Mörka och fula bilder, bitvis onödigt långsam, gräslig musik, framkrystade insatser från en rad stjärnskådisar. Nej.
Visa äldre kommentarer »