Att Super 8 är en av sommarens mest hypade filmer råder det väl knappast något tvivel om. Anledningen till att jag såg fram emot den hade dock varken med Lost-skaparen J.J. Abrams eller Steven Sp... Läs mer »
Abrams gör en hyllning till Spielbergs Sci/Fi filmer från 1970 och 80-talet. Ett par Goonies-liknande ungar försöker göra en zombie-film till den lokala filmfestivalen. Under en filminspelning mi... Läs mer »
Det är en bra film som hade potential att bli något alldeles speciellt, men tyvärr tappar den ju längre filmen går. Synd.
Tågscenen i början måste vara bland det mest överdriva som gjorts på film, bortsett från parodier då. Är man 20+ så har filmen ingenting att erbjuda, hade de skalat bort de fåtal ”läskiga” scenerna så hade det blivit en hyfsad barnfilm. Seg, händelselös och ointressant.
Imponerande på många sätt. Abrams & co har lyckats skapa en ungdomsfilm utan att adaptera den för ungdomar. Allt känns trovärdigt (inom ramarna) och jag får aldrig känslan av att det är tillsnällat eller Disney-sliskigt. Att jämföra med Stand By Me känns svårfrånkomligt, trots att likheterna inte är speciellt stora. Det känns också som att man måste jämföra med skitfilmen ET, trots att filmerna är som dag och natt. Det går också att dra vissa paralleller till Alien. Bra tempo, bra intensitet och grymma barnskådisar (i synnerhet Elle Fanning). Det är bara upplösningen som är kass, men med tanke på filmens övriga underhållningsvärde så tycker jag att slutet är rätt så lätt att bortse från. (11-/15)
Tågkraschen i början är den mest överdrivna tågkrasch jag sett iallafall. Tåget krockar med en bil och det resulterar i ett inferno av explosioner och högt flygande tågvagnar... Filmen är ovanligt bra för att ha barn/ungdomar i huvudrollerna men mer än en tvåa blir det inte tal om.
Nja, den funkar väl att se....
De första 80 minuterna är grymt bra och spännande. Allt klaffar, speciellt de unga skådespelarna. Suveränt. Kraftiga vibbar av Stranger Things. Bara en sån sak. Sen händer något. Känslan försvinner, musiken blir störande, och det blir, ja, dåligt, och banalt. Men den initiala fyran är så stark att den blir kvar. Den lilla bonusfilmen under eftertexterna förlåter de tidigare misstagen. Och ungdomarna är grymt bra, hela filmen.
Älskar du Stranger Things kommer du älska denna! Bra nerv genom hela filmen, bra unga skådisar! Sevärd!
Nej. Jag trodde att det skulle vara en modern Goonies, eller kanske E.T.
Jag är helt förstörd, så dåligt var det.
Usch!
Snygg och stämningsfull äventyrsfilm i bästa Spielberganda, men faktiskt lite mindre sentimental än Spielberg. Utmärkta skådespelarinsatser, särskilt från barnen.