Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Du gör mig galen!


En före detta lärare har precis släppts ut från en psykiatrisk anstalt där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för att återförenas med sin motvilliga ex-fru.
Baserad på romanen "The Silver Linings Playbook" av Matthew Quick från år 2008.


Originaltitel Silver Linings Playbook
Regissör David O Russell
Manus David O Russell
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Anupam Kher, John Ortiz, Shea Whigham, Julia Stiles, Paul Herman, Dash Mihok, Matthew Russell, Cheryl Williams, Patrick McDade, Brea Bee, Mary Regency Boies, Phillip Chorba
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6510
Filmnummer 99411

Recensioner

Skapad 2019-11-17 av AugustDellert
Silver Linings Playbook had fått den smått larviga svenska titeln \"Du gör mig galen!\" och är regisserad av David O. Russel (The Fighter, Three Kings). Filmen har vunnit många priser och är n...   Läs mer »

Kommentarer


amam
2023-09-08
Bra skådisar, överskattad och förutsägbart manus. Ett av budskapen är att om du är spelberoende så är det bara att fortsätta satsa, du kommer att vinna den där vinsten som löser dina problem och du kan sluta sen. Himla konstigt, inte riktigt en spegling av hur världen fungerar.
Albion
2022-04-17
En lyckad romcom om psykisk sjukdom. Eller vad som ska föreställa psykisk instabilitet åtminstone. Det låter kanske osannolikt men det funkar mest tack vare Jennifer Lawrence som kommer in i filmen och äger sedan varje ruta hon dyker upp i. Även Robert De Niro har en lyckad roll och Bradley Cooper kommer också undan med hedern i behåll. Efter hand hade jag en underhållande stund. Betyget blir en 4;a
KyLLo
2022-04-17
En kalkon. Dålig fars och ingen skådis som levererar.
Starkbröl
2022-01-27
Klichéfylld och skrikig och obegripligt överskattad men inte dålig.
DiMMUBoRGiR
2017-08-08
Bradley är enormt rolig med små medel och det var längesen Robert DeNiro var så levande i en roll. Faktiskt är det Lawrence som oförtjänt får en svår roll; så generisk och självklar när karaktären tvärtom ska vara irrationell och "crazy".
Murvel48
2017-01-08
Lite för skrikig i början men det tog sig när Lawrence kom in i handlingen.
Stygga-Vargen
2016-10-21
Nja, den här föll mig inte i smaken. Skådespelarna gör ju väldigt bra ifrån sig men filmen i sig är väldigt ojämn.
tvamvarg
2016-02-06
Kul karaktärer och dialog. Danstävlingen var väl mer fånig än kul men totalt sett helt ok.
lucas
2016-01-10
Jag köpte inte Coopers karaktär för fem öre. Vet inte om det var regin eller skådisen. Jennifer Lawrence funkade betydligt bättre, och kanske hade jag gillat filmen om hon hade haft ett bättre bollplank. Dessutom lägger sig rullen i berget av filmer med extremt förutsägbar handling, but hey om det alltid funkar så....
shady_slim
2015-09-01
Stark trea, lite annorlunda plot men ändå så vet man väl vad som kommer att hända när man sitter och tittar. Helt okej rulle.
Visa äldre kommentarer »