Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Sällskapsresan II - Snowroller


Stig Helmer och hans kompis Ole har bokat in sig på en bussresa till Alperna. Med på resan är den sönderstressade familjen Jönsson, några norrländska sparkfabrikanter och andra mer eller mindre underliga figurer.


Originaltitel Sällskapsresan II - Snowroller
Regissör Lasse Åberg
Manus Bo Jönsson, Lasse Åberg
Genre Komedi, Familjefilm, 80-tal
Skådespelare Lasse Åberg, Jon Skolmen, Cecilia Walton, Björn Granath, Barbro Hiort af Ornäs, Eva Millberg, Ingrid Wallin, Bengt Andersson, Staffan Ling, Klasse Möllberg, Jan Waldekranz, Erica Larsson, Oscar Franzén, David Kehoe, Felix St Clair, Franz Hanfstingl, Felix S:t Clair, Dieter Augustin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18061
Filmnummer 1061

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2023-03-20
Mycket rolig komedi med allvar under. Det händer nya, skojiga saker hela tiden, och det finns massor med exakta små detaljer att titta på - blir aldrig tråkigt! Bygger på igenkännande av miljöer, situationer, typer, attityder. Jag uppskattar även att alla skådespelare talar sina egna språk - det blir mycket mer verkligt, än om det är t.ex. svenska skådespelare som bryter på tyska och ska föreställa tysktalande.
baba_jaga
2022-12-28
Bättre flyt än ettan
päronanton
2020-08-26
Klassiker!
martineden
2019-06-28
En uppföljare som faktiskt är oväntat bra och kanske till och med tangerar föregångaren. Det är i princip samma formel från första filmen, men med ny resort och ny kulturell kontext samt, så klart, nya birollskaraktärer och ny intrig och handling. Jag måste säga att jag tycker att Björn Granath braverar i sin roll. Bra uppföljare! 3+
karlmats
2019-04-30
Kan vara den mest oväntade höjningen jag någonsin gjort. Lasse Åberg har ju haft ett snitt på strax över 1 och detta folkliga spektakel som alla hans filmer representerar har jag traditionellt haft otroligt svårt för. Det måste ha varit 20 år sen jag såg de här filmerna och så här med lite distans till dem och med sjukt lågt ställda förväntningar så kan jag bara konstatera att jag faktiskt sitter och skrattar ganska mycket åt det här. Visst är det nördigt och fånigt, men med ett par öl i kroppen och egen närvaro i alperna så känns det inte alls dumt att få ta del av dessa tafatta turisters äventyr i de snöpackade bergen. Åberg själv är ingen höjdare men han kommer undan med att vara en neutral post iaf. Däremot är ju direktören, norrlänningen, skidläraren och några till rätt roliga och det räcker till en svag 3a. Undrar om man måste omvärdera även de andra filmerna i den här serien? Jag vill ju gärna behålla mina 1or på dem men samtidigt måste man ju vara rättvis mot sig själv också. Man får inte vara dum, då kan bli som Hedlund, eller hur Hedlund?
Ful_fisk
2019-03-03
Rolig och bra uppföljare med många klassiska scener och citat. Dock lite svagare helhet, då själva intrigen inte innehåller så mycket intressanta bitar. Sedan tror jag också att mycket av igenkänningshumorn går mig förbi eftersom jag aldrig någonsin varit på en skidsemester i mitt liv.
sodomiten
2018-12-26
Lite småtrevligt men jätteroligt är det inte. Kärringen som kedjeröker är tobaksindustrins reklampelare.
Zarquon
2018-08-02
Inte riktigt lika bra som första. Subplotten med norrlänningarna är inget vidare. Men fortfarande rolig och förstås en citatmaskin av högsta klass. "För faaan, älskling!"
wasteoftime
2018-06-18
Det här är ett klart steg ner från ettan. Det är inte dåligt, absolut inte, men det är lite för tjatigt, på ett inte lika charmigt sätt. Fortfarande kul här och där, dock. 0,0 på SH-skalan.
Rai
2018-01-03
Nej, inte den här heller....
Visa äldre kommentarer »