2.2
2.2
Bean - den totala katastroffilmen

Mr Bean arbetar på Royal National Gallery i London. Ledningen vill avskeda honom eftersom han ständigt sover på jobbet.
Originaltitel | Bean - The Ultimate Disaster Movie |
Regissör | Mel Smith |
Manus | Richard Curtis, Robin Driscoll |
Genre | Komedi, 90-tal |
Skådespelare | Rowan Atkinson, Peter MacNicol, John Mills, Pamela Reed, Harris Yulin, Burt Reynolds, Larry Drake, Danny Goldring, Johnny Galecki, Chris Ellis, Andrew Lawrence, Peter Egan, Peter Capaldi, Sandra Oh |
Mr. Bean-avsnitten med Rowan Atkinson är obetalbara.
De har fått mig att skratta så jag har fått tårar i ögonen.
Jag har också skrivit några komiska böcker (i femman som var jäkligt länge s... Läs mer »
Ibland blir man tvungen att möta en världsbild som inte är vacker, tänk att det fanns en tid då jag tyckte att Mr Bean var rolig. Då är jag ändå mindre misantropisk idag än vad jag var för säg 20 år sedan. Men det här är ju inget mindre än en modern Chaplin, en brittisk variant av Stefan och Krister, nånting som jag förstår om man skrattade åt på romartiden när man inte hade så jävla mycket annat at roa sig med. Jag kan gilla korkad humor absolut, men det här är så totalt iq-befriat och anti-intellektuellt att det ryser i hela kroppen på mig. Ett långfilmsformat på den här typen av humor gör det bara 10 resor värre, sketchformatet är väl det enda förlåtande sättet att göra sånt här på, nu tar det förvisso inte mer än 30 sekunder innan jag är beredd att såga det här vid fotknölarna men ändå. Nej det är den klaraste 1an jag satt på ett tag, men troligtvis var den kanske ändå bättre än den 20e Åsa-Nisse-filmen som jag såg i somras, det är ju alltid nåt.
Det finns en Mr Bean och det är Rowan Atkinson!
När jag var liten såg jag den här filmen ett antal gånger.
Den börjar få kultstatus!
Man garvar en hel del genom filmen. Har sett den några gånger och vissa scener ser man alltid fram emot.
Mr Bean gör sig helt klart bäst i halvtimmeslånga avsnitt och inte som film.
Detta är humor när den är som dummast. Humorn har setts tidigare i serien men gjordes för att sälja in den i USA. Filmen funkar just som den är tänkt att vara.. En dum film.
Usel!!!
Även om TV-serien är bättre tycker jag att man lyckats göra en väldigt bra och rolig film om Mr. Bean. Som helhet är den väldigt rolig och underhållande.
Tror barndomsminnena är anledningen till att jag inte fullkomligt hatar den här filmen. Den är mest långdragen och seg och handlingen är väldigt ointressant. Den har dock några ljusa stunder men är i det stora hela ingen höjdare.
Det bästa med Mr. Bean som gör att majoriteten älskar honom är att han driver bara med sig själv och aldrig med någon annan. En Skön snubbe helt enkelt.
Handlingen är löjlig men Mr.Bean är en rolig karaktär så det blir bra ändå. 6.7/10