Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Annie


Broadway-musikalen som är baserad på historien om den lilla föräldralösa flickan Annie, som på 1930-talet bor på ett bedrövligt barnhem som styrs av den tyranniska Miss Hannigan. Hennes tillsynes hopplösa situation ändras dramatiskt när hon väljs ut för att tillbringa en kort tid hos industrialisten Oliver Warbucks. Snabbt charmar hon hela hushållet, och till och med den tillsynes kallhjärtade Warbuck. Han bestämmer sig för att hitta Annies föräldrar och erbjuder en stor belöning, men den elaka Miss Hannigan, hennes släkting Rooster och hans kvinnliga kumpan bestämmer sig för att utge sig för att vara Annies föräldrar för att få belöningen - men hur kommer det att gå för Annie?


Originaltitel Annie
Regissör John Huston
Manus Carol Sobieski
Genre Familjefilm, Musikal, 80-tal
Skådespelare Albert Finney, Tim Curry, Carol Burnett, Ann Reinking, Bernadette Peters, Edward Herrmann, Aileen Quinn, Geoffrey Holder
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1786
Filmnummer 3383

Recensioner

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
Jag minns inte vilken den första musikalen jag såg var men det kan högst sannolikt röra sig om en tecknad gammal Disneyfilm, men den allra första musikalen i spelfilmsformat jag såg var Grease 2...   Läs mer »

Kommentarer


fisk0
2023-03-26
Fina musikalnummer, allmänt bra insatser från alla skådespelare inklusive barnen, fast berättelsen sade väl kanske inte så mycket som den antydde att den skulle göra ibland (t.ex hur det nämns i förbifarten att Warbucks, precis som namnet antyder, driver vapenfabriker och jagas av bolsjeviker). Är väl kanske medvetet att barn ska sympatisera med Annie och vuxna med barnhemsföreståndaren? Solid trea.
Redwood
2019-01-20
Ohjälpligt bra. Tänk att en sådan surpuss som Huston kunde göra något så här pass trall- och barnvänligt, en postum eloge ska han ha för det!
yrkeschaufföre
2019-01-16
Jag var å såg musikalen i Malmö igår så självklart körde jag hem å stoppade i filmen i spelaren. Jag vet att jag såg den här på 80-talet, undrar om jag sett den sen dess? Jag kom iallafall ihåg nästan hela filmen. Visst är det tydligt att den är riktad till barn men det är en snygg skildring av 30-talet. Jag såg förresten att Larry Hankin (för mig känd som Kramer i "Jerry" och Mr Heckles i Vänner) spelar hundfångaren i början av filmen.
Stygga-Vargen
2018-10-12
Faktiskt bättre än jag trodde att den skulle vara.
Barneyk
2018-05-25
Charmig och så men är alldeles för lång och storyn för blek. Men mycket charmig!
NoWireHangers
2017-08-04
Storyn i sig är inte särskilt intressant och det hjälper inte att sångerna, möjligen med enstaka undantag, är mediokra och koreografin i många musikalnummer rentav dålig.
lumberdajack
2016-12-08
Bra musik dock!
lumberdajack
2016-12-08
Kaos..haha
Djason
2016-04-04
Sällan jag blir imponerad av musikaler, denna är inget undantag.
fridenpaden
2015-01-23
Efter att ha sett om filmen idag så pendlar jag mellan tvåa och trea i betyg. Den var ganska larvig men sångerna var bra, Burnett, Curry, Peters och Finney var underbara. Den svarta indiern Punjab var urlöjlig.
Visa äldre kommentarer »