RecensionHouse of the Dead

House of the Dead, kan det vara 2000-talets mest avskydda film, den som flest folk spytt galla över? Mycket möjligt. Hur som helst så är regissören till denna film, Uwe Boll, med all säkerhet den mest avskydda mannen i dagens filmindustri. De flesta verkar hata allt herr Boll gör. Men inte jag.
House of the Dead var min första bekantskap med Bolls filmskapande, och jag hade i stort sett bara hört dåliga saker om den, men ville så klart ge den en chans då den åtminstone verkade underhållande.
Filmen handlar om ett gäng ungdomar som får lift av en skum kapten och hans ännu skummare kumpan till en ö, Isla De La Muerte (Island of Death), där de ska på ett stort rave. Väl framme märker de att ingen är där, och snart börjar saker gå rejält snett för våra huvudpersoner.
House of the Dead är en lysande film! Detta är inte något jag bara säger, utan jag tycker verkligen det. Den är kanske inte lysande på samma sätt som säg, Bergmans filmer, men i sin egen klass är den ett smärre mästerverk. Underhållande från första stund, fylld med taffliga repliker och oerhört grabbiga actionscener gav House of the Dead mig ett leende som varade under hela filmen. Boll's regissörteknik är minst sagt bizarr, han använder sig av enormt snabba klipp (några tusen på en minut) och klipper även in sekvenser från spelet!!! Detta höjer, enligt mig, bara underhållningsfaktorn och man sitter skrattande och undrar hur Uwe fick sina idéer till alla dessa tokerier.
Är du intresserad av en tokunderhållande och actionfylld rulle där du kan stänga av hjärnan och bara njuta så tycker jag House of the Dead är det perfekta alternativet. Uwe är helt klart en av dagens mest intressanta regissörer, och jag ser fram emot vad han lyckas koka ihop framöver!