Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionDogmaLoki (Matt Damon) och Bartleby (Ben Affleck) är två fallna mordänglar, som efter att ha tagit sitt uppdrag med allt för stort nöje förvisats av Gud från himlen för all evighet - till Wisconsin. Men de har tröttnat rejält på sin exil i denna dödstrista håla. Av en händelse hittar de ett kryphål i den kristna trosläran, dogman, som kan hjälpa dem att ställa den kosmiska ordningen ur spel och öppna himlen för dem.

Allt de behöver göra är att bege sig till katedralen i New Jersey, som under en värvningskampanj utlovar syndernas förlåtelse till alla som under en viss tidpunkt passerar kyrkovalvet. Det finns bara en hake med deras plan - om de lyckas är Gud bevisligen inte ofelbar, och då kommer jämvikten mellan gott och ont att sättas ur spel. Vilket i sin tur innebär att all existens upphör.

En avlägsen släkting till Jesus, abortsköterskan Bethany (Linda Fiorentino), får därför i uppdrag av ärkeängeln, som också är Guds röst, Metatron (Alan Rickman) att stoppa Loki och Bartlebys återinträde i himlen. Till sin hjälp får hon två nördiga profeter, Jay & Silent Bob, (Jason Mewes och ???), den trettonde lärjungen Rufus (Chris Rock), som ströks ur Bibeln av politiska själv, och en musa som försörjer sig på att strippa (Samla Hayek). Av förståeliga skäl är Betahny inte speciellt road av sitt heliga uppdrag att rädda jorden från sin undergång...

Filmen är mycket bra och underhållande. Handlingen är väldigt bra för att vara en komedi, skådespelarna är perfekta i sina roller och filmen kan ses av alla (enligt mig).
Filmen är gjord av Kevin Smith som tidigare gjort bl a Clerks. En kul sak om just Kevin Smith och den här filmen är att han själv under filmens premiär gick runt och protesterade mot den. Senare samma dag blev han uppringd av sin mamma som sa något i stil med \"Det är en fet man på TV som protesterar mot din film Kevin!\