Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionBrottsplats HollywoodActionkomedier är en typisk evighetsgenre. Dem kommer du alltid få stå ut med, trots att genren är överdoserad för länge sedan. Minst en polis, lite pang-pang, några snygga donnor och en hög med skojfriska repliker. Där har du det. Sen om den heter Brottsplats Hollywood, Dödligt Vapen eller Bad Boys spelar mindre roll i sammanhanget.

Just denna är en film om två minst sagt omaka poliskollegor; rutinerade Joe Gavilan (Ford), som ägnar mer tid åt sina fastighetsaffärer än åt polisarbete, och en nyutexaminerad pojkspoling till mordutredare, K. C.(Hartnett). En av Amerikas hetaste nya rapgrupper skjuts brutalt ned efter en spelning på en nattklubb och detta mysterium ska nu dessa två pajasar lösa, i en miljö kantad av musikbolagsjättar, internutredare och hiphopartister. De ska också kränga dyra hus till gamla Hollywood-regissörer, hålla i yogaklasser, ragga brudar och ha skådespelardrömmar på samma gång. Snacka om heltidssysselsättning. Trots så många strängar på sina lyror är det dock ingen av dem som egentligen känns trovärdig, och i allra högsta grad inte i yrket som polis. Särskilt Hartnetts rollfigur känns så tafatt barnslig att han snarare skulle vara övertygande som finnig PRAO-elev än som mordutredare.

Med den gruppen skådespelare regissör Shelton haft till förfogande i den här filmen kanske man skulle kunna kräva ett bättre resultat. Varken Ford eller Hartnett är direkt några talanglösa buskisskådisar, och så heller inte Lena Olin. Olin, som dels spelar Fords nya flamma och dels sierska med eget radioprogram, får dock alltför lite utrymme och regissören tycks ha fokuserat alldeles för hårt på att försöka mystifiera svenskan.

Tyvärr skulle nog den här filmen falla redan på sitt manus, för så värst intressant är det inte. Dessutom försvinner spänningen i att få reda på vem som mejade ner de fyra hiphoppande grabbarna efter cirka en halvtimma, då Shelton i några strategiskt dåliga drag avslöjar alltför mycket för sin publik. Inte mycket spänning, inte mycket humor. Inte mycket till actionkomedi helt enkelt.