Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionPirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelseDenna film hade egentligen inte ens fångat mitt intresse om det inte vore för min galna lillasysters helt obotliga förälskelse i Johnny Depp. Jag lyckades missa den på bio, men blev rent ut sagt tvingad att köpa den på DVD till min syster i födelsedagspresent!

För den buffliga men ändå charmiga kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann. Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack beslagta den brittiska flottans snabbaste skepp HMS Interceptor i ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl.

Till filmen: Jag kan faktiskt inte säga att jag tyckte den var så bra som alla säger! Visst håller den en hög klass på actionscenerna. Men dessa \"spöken\" är inte riktigt så bra och noggrant gjorda som man hade hoppats på! Den enda som faktiskt, enligt mig, lyfter filmen i skådespelarinsatts är Geoffrey Rush! Visst är Depp rolig och lite virrig och han gör en hel ok insatts faktiskt! MEN. Detta spy-på filmduken-objekt Orlando Bloom! Jag såg nyss Troy på bio! Snälla Hollywood, ge herr Bloom iallafall någon tuff roll någongång! Stackars killen får ALLTID spela tafatta, lite töntiga killar. Det passa iofs honom, han ser ganska mjäkig ut, men fortsätter det såhär så kommer han snart vara fast i töntrollerna! Klart att Legolas är en viktig del i Ringen-trilogin, men även här fick ju stackars Orlando Bloom en roll som enbart förmedlade tråkrepliker och inte tillförde något speciellt alls!

Pirates är förutom ganska mediokra skådespelare och ett svagt manus ändock en helt okej matiné-film. Fungerar för regniga dagar, om man nu tycker om piratfilmer och bara älskar Johnny Depp (suck)! Kan tänka mig att småtjejerna tycker denna filmen är det bästa som gjorts! Well, låt dom tycka det då! En film behöver inte vara så bra, bara för att den har stor budget, välpumpade fjortisidoler, och en lättsam och kommersiell historia! Nej, filmen kommer vara bortglömd om ett par år! Jag tänker inte se om den iallafall...