Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionIt Runs in the FamilyTre generationer Douglas i en enda film om tre generationer familj, det blir på något sätt lyckat för man ser tre generationer familj i en film som även är en riktig familj i verkliga livet.

Men det blir på något sätt för skrytsamt att det finns tre generationer Douglas i en och samma film - farfadern Kirk Douglas med första frun Diana Douglas, fadern Michael Douglas och sonen Cameron Douglas. Men som tur är det inte bara Douglas i filmen - Rory Culkin spelar ju den yngre brodern till Camerons roll. Och så är Bernadette Peters Michael Douglas fru i filmen.

Det börjar med en splittrad tre generations familj i den idylliska New York tillvaron. Familjen heter Grobart, och den äldste kvarlevaren i familjen är farfadern Mitchell som överlevt en stroke men som längtar efter döden medan hans son Alex har en oskyldig affär bakom sin frus rygg. Asher, Alex son, försöker hitta sin själ och förändra sig själv. Men ingen kunda ana att en oväntad dödsfall skulle förena familjen.

Det är smått rolig, smått romantisk och behandlar mycket sorgsna stunder. I sin helhet är filmen suverän - det är underhållande, dramatisk och en helt igenom otrolig film. Men historien känns inte rätt, det blir ibland för så att säga sammanlänkande. Det känns inte som om familjen var splittrad från början - de var bara självupptagna. Mot slutet förstod de varandra, och hittade varandra tillbaka. Men det som är kul med filmen är alla rollfigurers gradvisa förändring till det bättre.

Det är speciellt kul att se den legendariska skådespelaren Kirk Douglas, själv fått en heders-Oscar, spela mot sin mycket kända skådespelare till son, Michael Douglas. Det som är något nytt är Michaels son Cameron, som inte etablerat sig som skådespelare, men är på väg uppåt. Men det tar nog år för hans del. Men han gör i vilket fall som helst en enastående insats i denna film.

Vill du se en må-bra-film, se denna!