Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionAlyceVåld, sex och droger: en fantastisk kombination som kan göra filmer till ett mästerverk. I detta fall var filmen en originell upplevelse som satte sig i hjärna och hjärta.

Filmen handlar om Alyce. En förvirrad och inåtvänd tjej, samtidigt som Carrol är öppen och glad. Dock så känns det som att under deras utåtagerande är en motsats till deras inre.

I början av filmen sker en olycka. Alyce råkar vara anledningen till Carrols död. Från den händelsen kommer hennes hämndlystnad och osäkerhet fram. Carrol som redan har påverkat Alyce, genom att tydligt visa sina livsval, gör att hennes personlighet får en törn och hon vet inte alls var hon ska ta vägen. Vem är hon? Vad har hon gjort? Varför blev det som det blev? Ingen vet...

Till skillnad från andra filmer, med samma tema, så är denna film en märklig, originell film som etsar sig kvar i huvudet. Om man jämför med till exempel Requiem for a dream, som de flesta har sett, så känns Alyce mer verklig. Halvdana skådespelarinsatser och inget Hollywood-tjafs.

Jag föredrar filmer med relativt/helt okända skådespelare. Det gör att filmen känns mer verklig och det är lättare att leva sig in. Med tanke på halvdana skådespelarinsatser så känns det mer troligt och manuset känns inte krystat. Allt faller på plats tack vare realistiska reaktioner. Och jag, som person, föredrar filmer som plötsligt hoppar och vänder i handlingen.

[-]Denna film känns som en utveckling till en lång psykos. Att filmen blir mer och mer urspårad känns verkligt och att Alyce tappar greppet om allt, vilket är en typisk reaktion vid en traumatisk händelse. Det gör mig intresserad till vad som ska hända och varför.[*]

Hela filmen klickar. Skådespelarinsatser, manus, ljus, miljöer och handling från början till slut. En film helt i min smak.

Jag ger den 4 av 5. Klart sevärd.