Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionFight ClubFight club är en skrämmande, omskakande och faktiskt stundtals komisk thriller av David Fincher. Filmens huvudperson lider av kronisk sömnlöshet, han plågas av sitt meningslösa liv och fyller sin tillvaro med konsumtionsvaror så som IKEA-möbler. Han går på stödgrupper för cancersjuka för att få känna någonting. Dock så kan detta inte heller tillfredsställa honom.

Senare i historien träffar huvudpersonen den karismatiska tvålförsäljaren Tyler Durden. Tyler lyckas övertala huvudpersonen om att livet blir mer värt att leva om man är självdestruktiv. Han missbrukar filosofiska termer för att framhäva sin egen, så som \"om du lever för att äga prylar, så kommer prylarna att äga dig. Tyler och huvudpersonen kommer så småningom att bilda Fight club.

Fight clubs första regel är att man inta snackar om Fight club, Fight clubs andra regel är att man inte snackar om Fight club! Fight club är en plats för män som är som är trötta på livet utanför. Jobbet, de meningslösa föremål som fyller deras tillvaro och de idealbilder som präglas av samhället. Fight club bygger delvis på romantikens idé om att leva utanför samhället och delvis på nihilism (förnekandet av moral och värderingar). Att slås mot varandra blir Fight clubs medlemmars sätt att känna gemenskap och stolthet som de inte kan få från samhället utanför och är precis den självdestruktiva kick som huvudpersonen behöver. Så småningom så blir Fight club destruktiva även mot resten av samhället och då spårar det ur totalt och ur detta så bildas så småningom en terroristcell.

[-]Fight club är en film som är som gjord för att ses om, den lämnar subliminala luckor i bildspråket och det är en sån film som man behöver se om för att kunna ta in vad som händer. Det är en film som går att tolka på många olika sätt och lämnar en oändlig mängd frågor till tittaren. En väldigt intelligent film med en fantastisk uppbyggd story.