Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionThe Last DragonTa 80-talets Harlem, lägg till klassiskt fighting-filmsupplägg à la Karate Kid med en gnutta Bruce Lee, blanda i mycket humor och en hel del SOUL och du får The Last Dragon. För sin tid var denna Motown-produktion riktigt hipp och idag kan den nog fortfarande uppskattas som den kultförklarade, halv-cheesiga men ändå otroligt underhållande klassiker den är!

Huvudpersonen, Leroy Green (Taimak) spelar en fredlig och renhjärtad ung man som vigt sitt liv åt Kung Fu och anammat den kinesiska kulturen så in i den grad att han ständigt går klädd i traditionella kinesiska dräkter och äter popcorn med ätpinnar. I och med detta har han av sina bekanta fått smeknamnet Bruce Lee-roy. Bruce Lee-roy har dock kommit till en anhalt i sin Kung Fu-träning där hans egen mästare inte längre kan träna honom; Leeroy kan bara tränas till den högsta nivån, the Glow, av den högsta mästaren, Sum Dum Goy. Bekvämt nog ska denna legendariske man finnas i New York. Frågan är bara var...

Men det är trubbel på gång! Gangsterledaren Sho'nuff (Julius Carry, 1952-2008) är tillbaka i stan och vill inte ha någon konkurrens på Kung Fu-scenen. Han utmanar Leroy till att en gång för alla göra upp om vem som är verkligen \"Harlems Kung Fu-mästare\".

Laura Charles (Vanity) är en vacker och framgångsrik kvinna som har sitt eget musikprogram. Hennes succé har dock ett pris, många giriga människor vill använda henne som språngbräda. Eddie Arkadian (Christopher Murney) är managern som är fast besluten att Laura ska hjälpa honom promota sin flickväns (Faith Prince) \"musik\". Och han vägrar ta ett nej som svar.

Kamsportsveteranen Taimak gör bra ifrån i sig i sin allra första första filmroll och bjuder på en hel del sköna \"moves\". Humorn står framför allt Leeroys kaxige lillebror (Leo O'Brien), Eddie Arkadian, och Sno'nuff för. Personligen tycker jag att [-]detta är en varm och underhållande film. Den är inget mästerverk och sannerligen inget Academy Awards-material, men det är inte heller det som är poängen. Den har charm, glimten i ögat och gillar du cheesy, lekfull 80-talskitsch, med fighting, massor av Bruce Lee-referenser (Bruce Lee-dyrkare, förena eder!) så är denna film absolut för dig.[*] Har du inte redan sett den, så se den för sjutton!