Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionFight ClubDet här är en film som är lite bättre än \"superbra\".
Det är en tanke bakom, och det märks i filmen och höjer den.
Filmen kritiserar/varnar för vårt sätt att leva ett sorts ekorrhjulsliv utan egentlg mening, där vi fyller tomrum med matriella ting.
Vi följer en mans liv, som spelas av Edward Norton, och vi får se hur han efter vissa händelser kommer att skilja sitt liv från mängdens genom att starta Fight Club med en ny vän, spelad av Brad Pitt.
Man får sedan följa hur denna från börjar oharmliga klubb utvecklas till ett brottsyndikat, ett väl organiserat sådant. De har som mål att få allt att börja om- ge alla en ny start. Och de skyr inga medel för att nå sitt mål.

Både Norton och Pitt är fantastiska i denna film. De ger filmen det där extra- de tillför \"känslan\".

Det finns många ställningstaganden i filmen, och det är väldigt intressant att värdera sina egna åsikter gentemot vad filmen presenterar. Jag får nästan en känsla av att filmen aldrig riktigt \"dömer\" sig själv. Det framgår inte riktigt om det som händer ska anses som \"rätt\" eller \"fel\". Denna åsikt beror självklart på hur man tolkar slutet, men som jag ser det lämnas det ställningstagandet åt den som ser filmen.
Den känns revolutionerande på fler plan än ett, och har en sort \"oändlig\" känsla över sig. Man kan se den nästan hur många gånger som helst och ämdå hittar man något nytt att fundera på.
Ta bara alla de klipp på Durden som går att hitta i filmen..!
Underbart!

En bra film med djup och tanke som inte lämnar tittaren oberörd.
Man tänker när man sett den.