RecensionEn kvinnas hämnd

När servitrisen Slim (Jennifer Lopez) träffar sin drömkille så blir det kärlek vid första ögonblicket. De gifter sig och får en dotter tillsammans och de lyckliga åren går. Men en dag händer något. Slim kommer på att hennes man har en affär med en annan kvinna och vill lämna honom, något som han vägrar acceptera och han hotar henne till livet om hon ens tänker tanken på att sticka. Nu måste Slim och hennes vänner lista ut ett sätt för henne och hennes dotter att fly undan maken
och överleva!
Enough, eller En kvinnas hämnd som den fått heta på svenska, är kort och gott en film om hustrumisshandel. Men även om det inte är en speciellt psykologiskt realistisk film så är den ganska bra genom att den skiljer sig från många andra. Istället för det realistiska, att kvinnan brukar finna sig i att bli slagen så slår nu Lopez tillbaka. Baktanken med filmen är säkert att inspirera kvinnor att ta kurser i självförsvar. Detta meddelande misslyckas dock att komma fram eftersom det hela inte kan låta bli att förvandlas till en lite actioninspirerad thriller i slutet istället för det drama som filmen inleder med.
Jennifer Lopez är ju långt ifrån den bästa skådis vi skådat genom tiderna, även om det finns värre. Men här är hon faktiskt hyfsat bra och jag gillar faktiskt alla karaktärer i hela handlingen utom Billy Campbell som spelar maken. Han lunkar fram som en säck potatis och delar ut örfilar när det behövs, men repliker saknar han talang för. Jag var också lite besviken på att man inte gav Juliette Lewis mer plats i filmen som Slims bästa vän.
[-]Jag ser En kvinnas hämnd som en bra thriller med fint tempo och ett hyfsat manus. Inget mästerverk som förtjänar extrema utmärkelser men ändå spänning i toppform. En av Lopez bättre filmer och jag ger faktiskt produktionen en trea, vilket jag anser ganska högt för en vanlig thriller.