Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionA Complete History of My Sexual FailuresDen brittiska indiefilmaren Chris Waitt bestämmer sig för att ta reda på varför alla hans gamla flickvänner har dumpat honom. Han får kontrakt med ett filmbolag och ger sig i kast med uppgiften. Nu visar det sig att i stort sett ingen av hans gamla flammor vill veta av honom, knappt ens på telefon, något som Chris själv verkar förvånad över. I brist på sympati och hjälp från exen besöker 33-åriga Chris den till synes enda bestående kvinnan i hans liv; mamma Hilary. Mamma lyckas övertyga nån flickvän som Chris hade i 11-årsåldern om att ställa upp och plötsligt ljusnar det något.

Sen blir det en resa som bitvis faktiskt är riktigt rolig, men som ibland nuddar vid det nästan obehagliga. Jag vill veta mer om varför kvinnorna är så upprörda, samtidigt som jag under vägen börjar gissa mig till svaret själv. Chris Waitt är en ganska osympatisk och grymt egocentrisk person, vars curlande mamma borde sopa honom av banan istället för att städa hans grisiga lägenhet.

Tyvärr blir den intressanta resan kort. En bit in i dokumentären (ibland måste jag erkänna att jag ställer mig mycket skeptisk till hur mycket Chris faktiskt är sig själv) ändrar den plötsligt riktning och blir en film om hans penis. Och där tappar den också mig. Han besöker plötsligt SM-grottor, överdoserar Viagra och fladdrar runt naken i bild med sin påstått impotenta kuk. Det blir plötsligt lite Borat-wannabie av det hela. Och det är inte alls min kopp te.

-Jag önskar att Chris Waitt höll sig till den ursprungliga planen; att filma och intervjua ex-flickvänner i jakt på ett svar om varför han inte lyckats behålla någon av dem. Han tror helt enkelt inte på sin egen idé, vilket tenderar att göra filmen nästan meningslös.* Han är dessutom en ganska usel intervjuare.

Trots det så lyckas faktiskt Chris Waitt hitta tillbaka till huvudleden och knyta ihop säcken på slutet, även om jag som tittare redan varit där långt före honom. Too little too late.