Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

RecensionHeartbreak HotelGudrun och Elisabet är till det yttre två väldigt olika kvinnor men innerst inne ganska lika. I filmen får man följa Gudrun och Elisabet, båda 40+ och ensamstående. Elisabet är nyskild och har en son som nyss har gift sig. Hon jobbar som gynekolog och gillar att gå ut och dansa på kvällarna, och det gör hennes son Mathias väldigt upprör och generad. \"En mamma som går ut på barer om kvällarna\".
Gudrun jobbar som parkeringsvakt och får ofta skälla av folk som hon ger böter. Hon har en dotter, och hon brukar säga att hennes man är död. Men han är egentligen inte det, han hade en gång i tiden varit otrogen mor Gudrun, och hon gjorde därför slut. På fredagskvällarna ägnar hon sig mest åt att städa och frosta ur frysen och tittar på tv, och får skälla av sin dotter för att hon aldrig hittar på något kul på kvällarna som att går ut och ta ett glas vin och träffa människor.
Ett slumpat möte mellan Gudrun och Elisabet leder till varm vänskap och många danser och drinkar. Elisabet bjuder med Gudrun ut på Heartbreak Hotel på helgerna, de dansar, träffar karlar och blir luriga. En kväll på Heartbreak får Gudrun syn på sin ex-man. De börjar kontakta varandra och blir så småningom tillsammans igen, och det gör att Gudrun inte vill gå ut längre och Elisabet blir avundsjuk.

Heartbreak Hotel är en typisk Colin Nutley-film om hur han ser på något. Filmen är naturlig och bra för att det är så som två 40+ kvinnor beter sig. Den är både rolig, vänskapsfull, intressant och väldigt speciell film på ett bra sätt. Det är verkligen kul att se Helena Bergström mot Maria Lundqvist i filmen. De båda spelar jättebra, särskilt mot varandra. Filmen är ett måste att se för alla svenskar, en Nutley-film man verkligen inte får missa. Den gör verkligen så att man blir på glatt humör, man börjar tänka efter och man verkligen gapskrattar åt vissa tokiga saker som händer i de bästa scenerna i denna gnistrande film.