Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Valutahandel: Farligt, eller ingen tid att förlora?

2020-03-16
Medan allt fler svenskar börjar med valutahandel på nätet, så finns det också mycket inspiration att få från roliga filmer inom ämnet. Även om valutahandel kan vara en väldigt lönsam affär, så finns det också möjlighet att din trading kan vara farligt på film. I alla fall om man får tro filmtitlarna, så är det ibland rejält farligt. Dessvärre så har den förväntade storfilmen med James Bond i huvudrollen fått försenad lansering. Men förhoppningsvis så kan du få nöjet att se No Time To Die under slutet av andra kvartalet istället. Nedan så beskrivs ett kort intro av några farliga trading-filmer som nämns i artikeln ovan.

No Time To Die
Den sista filmen av Daniel Craig som 007-agent är på väg att släppas inom kort. Liksom alla Bond-filmer så är det garanterat farligt emellanåt, även om han kanske inte har någon tid att förlora. Det sägs att den nya Bond-filmen ska ha vissa likheter med Casino Royale och inledas där den gamla filmen avslutades. Så räkna med en rad spännande pokerhänder som troligen har minst 4-tal eller royal straight flush som vinnande han för Mr Bond. Den efterlängtade filmen No Time Do Die utspelas delvis i Materia i Italien, strax söder om Bari. Enligt nya uppgifter från EON Productions och MGM Studios så sägs filmen släppas den 25:e November 2020 på grund av Coronavirusets utbrott.

Wall Street
En riktigt klassisk film om äventyrlig och riskabel trading är Wall Street från 1987. Michael Douglas innehar en utav huvudrollerna i filmen där han spelar Gordon Gekko. Den vågfyllda filmen har prisats i över 3 decennium och ifall du inte sett den eller vill ha lite spänning på nytt, så kolla in Wall Street igen.

The Big Short
För alla som gillar drama och Brad Pitt, så har du kommit helt rätt. Här handlar det om en marknad som är på väg att gå åt skogen på grund av tvivelaktiga lån och övervärdering. Många tycks dra likheter till vad som är på väg att hända på aktiemarknaden nu, där sajter dedikerade åt blankning som ShortSelling.com, visar allt som går att blanka med CFD'er. Medan The Big Short väntar på att bubblan ska spricka, så går Lehman brothers i konkurs och krisen blir verklighet. Många drar paralleller med dagens aktiemarknad när miljoner anställda är på väg att få sparken och flera industrier är på väg in i mörkret. För alla som är på väg att blanka aktier som Tesla så är det spännande att se filmen The Big Short först.

Boiler Room
Boiler Room är en annan klassisk film som är drygt 20 år gammal nu. Än idag så ses det som en förebild bland många unga traders som tittar mycket på Netflix för inspiration och anser att "Greed is good". Den spännande filmen utspelas till stora delar på Lancaster hotel i New York. Slutligen så får Amerikanska SEC nys om de tveksamma affärerna där man försöker sälja värdelösa aktier. Ifall du gillar drama och aktier eller valutahandel, så kan detta definitivt vara något för dig.