MedlemKurganen
Senast inloggad: long time ago
- Dom är som Egyptens gräshoppor när de kommer. Badjävlarna.
Visa alla »
2013-04-12 | Berättelsen om Pi (2012) | |
2013-03-31 | Sinister (2012) |
Senaste recension
Visa alla »Senaste kommentar
"Jag hyser en väldigt stark kärlek till Storbritannien och den skräckvåg som vältrade fram under 1960- och 70-talen. Hammer Horror och Amicus gjorde några av de bästa filmer i genren som någonsin producerats, i min mening. Inte så sällan innehöll filmerna ett ockult tema, som oftast förvaltades väl. Jag tänker exempelvis på Devil rides out. Emellertid är det The Wicker Man som är kungen av de brittiska skräckfilmerna från 1970-talet. Filmen är ett mästerstycke. Från de första, inledande sekunderna till de sista skälvande, håller filmen mig i ett krampaktigt grepp. Det ockulta temat och öns märkliga innevånare skapar en atmosfär och en film som fascinerar mig oerhört. Christopher Lee är magnifik och verkar av allt att döma ha njutit av sin roll som lord of the isle. Det är härligt att se hans glädje i agerandet. Filmens underliggande tema, som kommer bort i diskussionen, kretsar kring frågan om vem som egentligen är ond och vem som är god. Är det som är bra för gruppen nödvändigtvis ondskefullt? Filmens teman är lika gamla som livet självt och ger Wicker Man ett djup som är större än det som faktiskt syns. Soundtracket kan mycket väl vara ett av de bästa som gjorts och älskar man som jag brittisk folk, tycker jag att man bör jaga upp ett ex av filmmusiken. Ståtligt värre! Eftersom Wicker Man uppfyller mig fullständigt kan jag se den hur ofta som helst. För mig är det ett kriterium för betyget 5 och det är precis vad Wicker Man får. Det är en oöverträffad, genial, egensinnig, spännande, fantasifull, surrealistisk, musikalisk och högst njutbar skildring och en film som för alltid kommer göra mig lycklig över att vara människa."
Dödlig skörd
Senaste filmlistor