Senaste aktivitet av vänner tilloprofesionell
Det svänger på slottet (1959)
fisk0 2024-12-05Större delen av filmen på själva slottet är inget vidare, där själva konflikten både orsakas och löses av antaganden, men stark inledning och avslutning. Kul med lite pikar om sveriges bostadspolitik, "jag vet folk som gått i pension innan de fått tag på egen lägenhet" är ju fortfarande lika aktuellt. Hade den kortats ned med en kvart hade det nog kunnat funka, men det blir nog en stark tvåa.
Peace on Earth (1939)
fisk0 2024-12-03Enkel historia men vackert tecknad. Kul med postapokalyptisk julfabel. Uppskattar också att den trots sitt religiösa budskap väljer att fokusera på budorden (och hur människorna ignorerade dem) istället för jesushistorier. Det gick ju visst bra utan att han återföddes! Mysig liten film i trakterna mellan stark trea och svag fyra.
Klostret i Sendomir (1920)
fisk0 2024-12-03Någon skräckstämning som andra beskriver kände jag inte alls, men en fin melodram var det ändå.
In a Violent Nature (2024)
fisk0 2024-12-02Nu är inte slashers min favoritskräcksubgenre, men visst var det en del intressanta grepp här. Tempot är lugnt men stadigt, där man får följa mördarens långsamma gång, med någon slags inblick i vad som kan tänkas hända i bakgrunden av andra slasherfilmer mellan morden, medan vissa scener effektivt drar ut på spänningen. Snyggt gore också, men den kunde absolut ha gjort mer av det hela. Manusförfattaren verkar vara riktigt stolt över mördarens taffliga bakgrundshistoria och spenderar ett bra tag med att återberätta den. Det var mycket intressantare när parallellerna till djur som löper amok togs upp, men något Motorsågsmassakern-djup blir det inte direkt. Dialogen var över lag rätt dålig, med lite billiga samtidsreferenser som definitivt kommer att datera filmen ordentligt om ett par år, men visst var det sevärt ändå. Trea.
1408 (2007)
_AngelOfMusic 2007-12-29inte speciellt mycket skräck i den, men en av få filmer tillhörande den genren som jag faktiskt njutit av, detta kanske har lett till ett överbetyg men..
Nära & kära (2005)
Carolajn 2006-03-29den hade sina fina stunder, men för det mesta var den lite för mycket helt enkelt. sedan tyckte jag att slutet sög, den förstörde hela filmen.
Den utvalde (2005)
vinternoll2 2006-03-27manuset sög. andreas sög.. praktiskt taget allt sög.. den var inte alls spännande som jag trodde den skulle vara.. besvikelse faktiskt
The Producers (2005)
vinternoll2 2006-03-17den sög ganska hårt men på tre ställen (jag räknade) så fick den mig att börja skratta.. sorligt att Uma Thurman är med i denna film för jag tycker hon är för bra för en sån här slags film. sen låter hon emr som hon är från tyskland och inte sverige. dålig brytning.
Rent (2005)
Stöt 2006-03-11mrs_sparrow, en musikal utan musik är enormt värdelös, visste du inte det?
Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet (2005)
mumieboy 2006-02-16Helt underbar tredubbelt så bra som saganomringen filmerna!
Zozo (2005)
Stöt 2005-12-22en stark trea, klart godkänt för en person utan så mycket erfarenhet av Drama.
Berättelsen om Narnia - Häxan och lejonet (2005)
Orangestrumpa 2005-12-22Jag skall sammanfatta mig väldigt kort: Liam Neeson helt rätt för rollen, helt underbar! Skådisarna kan bytas ut, miljön, färger, form och sättet regissören arbetade på är helt outstanding! Favorit scenen är på slutet av rullen då Aslan går längs stranden, en vacker film!
Häxor, läxor och dödliga lektioner (1988)
vattentornet 2005-05-11Hoho älskar den här filmen också! "Dom sprängde inte skolan för att samhället inte brydde sig utan för att skolan var samhället!" Håller inte med riktigt men skitbra citat.