Senaste aktivitet av vänner tillCaptainAwesome

Wicked (2024)

karlmats 2024-12-03

Jag gillar verkligen Trollkarlen från Oz så det var med viss spänning jag återbesökte den här världen. Jag visste att den skulle vara lång men jag visste inte att det var del 1 bara så där känner jag mig lite lurad. Annars så är det Erivo och Grande som ska stjäla showen och det gör de väl inte riktigt. Jag har inte sett musikalen förut men spontant känns inte någon av sångerna speciellt minnesvärd och hela upplevelsen blir lite lättsmält tuggummipop i färgglada toner. Det politiska budskapet om förföljda djur känns som något man sett förut och på det stora hela är det en ganska trivsam film som passerar förbi utan att lämna några minnesvärda intryck. En ganska stark 2a men jag skippar nog uppföljaren, åtminstone på bio.

Hostel 3 (2011)

KalleB 2024-12-03

13 snart 30 (2004)

KalleB 2024-12-03

Till Death (2021)

KalleB 2024-12-02

Wyrm (2019)

StureStenhög 2024-12-02

En väldigt spretig film med ojämn ton. Jag kan lite gilla att man slänger in någon slags sci fi-element i en film som annars inte alls är sci fi, men sådant är inte helt lätt att få att fungera i praktiken, och den delen hade nog behövt utvecklas lite mer. Annars vill väl filmen mest allt vara knasindie, och Wes Anderson tycks onekligen vara en inspirationskälla. Något jag starkt skulle avråda från i största allmänhet. Det blir många skitnödigt knasiga karaktärer som vi sedan väntas tas på allvar trots att de så tydligt inte liknar riktiga människor. Det är lite synd, för som med så många andra sådana här filmer så blir den lite bättre med tiden i takt med att tonen blir seriösare, och det finns trots allt en del intressant i hur filmen behandlar sina teman. Men helhetsintrycket är att vi har att göra med en glad debutregissör som försökte få med så mycket som möjligt och knökade ihop allt bäst det gick

Wrong Turn (2003)

KalleB 2024-12-01

Joy (2024)

mammene 2024-12-01

Bob G Edwards och hans team började på 60-talet försöken med provrörsbefruktning och lyckades till slut efter mycket om och men, klart att det inte var populärt bland katoliker. Deras arbete resulterade i att det 1978 föddes en flicka Louise Joy Brown. 2010 fick Bob G Edwards nobelpriset i medicin. Det här är nog ingen stor publikfilm direkt, allt framställs lite torrt och spartanskt, ja brittisk med brittiska stabila skådespelare. Bill Nighy hör verkligen till en av mina favoriter. En film helt i min smak, vetenskap och underhållning i ett paket. En stark trea.

Amparo (2021)

mammene 2024-11-29

En mors kamp för att rädda sin son undan militären, det är vad hela filmen handlar om. Man kan verkligen känna hennes frustration, att med alla medel försöka få hjälp. Hennes bistra ansiktsuttryck förföljer en, inte många skiftningar där. Bra spelat av Sandra Melissa Torres.

Knock at the Cabin (2023)

StureStenhög 2024-11-29

Det är Shyamalan, så det är ju inte tråkigt, men det här var ändå ovanligt avslaget och rättframt för att vara han. Det finns onekligen potential för rafflande psykologiska spel och moraliska dilemman här, men det blir det just inget med. Filmens största tillgång är helt enkelt som vanligt att man hela tiden ändå är intresserad av vad som egentligen pågår, men mycket till intressanta svar finns det tyvärr aldrig förutsättnignar för. Shyamalan har dessutom en imponerande förmåga att få ut det allra sämsta ur sina skådespelare, och det här är inget undantag. Det är inte hans sämsta film, men kanske hans blekaste

Class of Nuke 'Em High (1986)

karlmats 2024-11-28

En av Tromas mest kultiga klassiker men i jämförelse med Toxic Avenger så faller den lite platt trots att den fläskar på med fula effekter och uppseendeväckande karaktärer. De flesta skådisar här är rent ut sagt urusla och även om jag gillar idén med Troma och på ett sätt uppskattar det ambitiösa lågbudgetfilmskapandet så är de flesta av deras filmer ganska kassa. Musiken är ok men jag hatar nog nästa alla karaktärer. Den tittar nedåt över avgrundens kant men jag kanske är snäll och avrundar uppåt ändå. En svag 2a.

...och så kom Polly (2004)

karlmats 2024-11-27

En romcom där man inte riktigt kan se framför sig att de här personerna skulle kunna få ihop det. Det roligaste med filmen är nog de tokusla accenterna på dels Hank Azarias lismande franska dykinstruktör och Bryan Browns helknäppa australiensiska försäkringsobjekt. Stiller och Aniston gör väl inga minnesvärda insatser men det är väl kanske mest en fråga om ett svagt manus kanske. Hoffman och Baldwin är lite roliga i sina biroller men det är ju aldrig tal om nåt annat än en 2a här. Den kommer inte in i romcomens finrum.

Den vilda roboten (2024)

StureStenhög 2024-11-27

En trevlig lättviktare. Formeln känns väl igen, och humorn är egentligen ganska uppenbar, men fungerar trots det helt okej. Robotars brist på emotionell intelligens är alltid en tacksam utgångspunkt. Filmen törs också vara lite mörk på ett sätt som moderna animerade filmer sällan ger sig in på. Det blir dock lite sämre framåt slutet när man blir alltmer övertydligt sedelärande, och det hela mynnar ut i idealism utan att så mycket tanke bakom. En lite svagare trea

På nära håll (2021)

mammene 2024-11-26

Bygger på den verkliga Werner Teskes liv, det visar verkligen upp vilka smutsmetoder Stasi använde, allt för att slå klorna i folk man hade användning för, sedan var det ajöss! Det ligger som en grå filt över produktionen, inredningar, miljöer och människorna, allt är nedtonat. Lars Eidinger spelar sin roll som Dr. Franz Walter (Werner Teske) mycket trovärdigt, en ambitiös och enkel man som inte gjorde så mycket väsen av sig och då blev utnyttjad.

My Little Sister (2020)

StureStenhög 2024-11-25

Lite för klichéartat med välbekanta konflikter och till en början var jag ljummet inställd, men med tiden växer det ändå fram en trovärdighet i karaktärerna som jag uppskattar. Framför allt är de två huvudpersonerna väldigt trovärdiga som syskon, och bandet mellan dem är övertygande skildrat. Nina Hoss är också väldigt bra. Det är väl fortfarande inte överdrivet minnesvärt, men den jobbar sig upp till en svag trea till slut

Clash (2016)

mammene 2024-11-24

Här blev man direkt indragen i ett kaos som bara eskalerade, utan någon slags struktur. Det var människor som utan pardon blev inslängda i en polisvagn , fiender och allierade om vartannat. Ett intressant grepp att blanda folk på ett litet utrymme, samtidigt fick man inte så stor inblick i individerna, det blev mest en skriande folkmassa. Syftet var mer att skapa kaos också för oss betraktare, vilket lyckades. Kanske hade önskat lite mer nyanser. Samtidigt om det var kaoset man ville få fram, så lyckades det fullt ut. En svagare trea, ingen lugn stund direkt, men en inblick i Egyptens historia.

I, the Executioner (2024)

karlmats 2024-11-14

Jag hade inte sett första filmen men den här verkar ändå ha varit en fristående uppföljare med samma gäng så det gjorde nog inte så mycket. Det är bra action och snyggt filmat men jag känner inte att det lyfter så mycket heller. Lite kul att se mördare bli viral och det är lite diskussioner om sociala medier och grupptryck och sånt men i slutändan kändes det som en stabil popcornrulle som landar på en stark 2a.

Nobody (2021)

HencePence 2023-10-10

Elementärt (2023)

HencePence 2023-10-10

Things Heard & Seen (2021)

HencePence 2023-08-07

Happiness for Beginners (2023)

HencePence 2023-08-07

1917 (2019)

Pungmesen 2021-01-31

Väldigt snygg! Storyn är kanske inte fantastisk, men den fångar verkligen en känsla av att vara där och det är högt men naturligt tempo.

Captain Marvel (2019)

Pungmesen 2021-01-31

The Sisters Brothers (2018)

paninaro 2019-04-17

Det finns lite samhälls- och maskulinitetskritik i små bitar här, men det är inte mer än nuggets, som heller aldrig mynnar ut i något speciellt mer än ett uselt sentimentalt slut. Å andra sidan är det onekligen ganska småtrevligt att se en western på bio, storyn funkar nästan hela vägen och det är duktiga skådisar. Och Rutger Hauer som (liten) skurk. Svag trea.

The Highwaymen (2019)

DavidFridh 2019-04-06

Lego-filmen 2 (2019)

DavidFridh 2019-03-23

What We Do in the Shadows (2014)

DavidFridh 2019-03-14

Bad Times at the El Royale (2018)

DavidFridh 2019-03-12

Destroyer (2018)

paninaro 2019-02-28

Kidmans sminkning och syndiga slitenhet är det jag tar med mig från Destroyer. Ramhandlingen känns väldigt sökt och, även om LA noir-vibbarna är sköna, så är polisarbetet och familjeproblematiken lite för självmedvetet stiliserade för filmens bästa. En stabil tvåa.

Ivanhoe (1982)

Pungmesen 2019-01-07

Flykten från New York (1981)

Pungmesen 2019-01-07

Ice Age 2 (2006)

Den fördömde (2010)

Sundelicious 2018-06-04

Den fördömde - tredje fallet (2013)

Sundelicious 2018-06-04

Den fördömde - fjärde fallet (2013)

Sundelicious 2018-06-04

Black Mirror - Arkangel (2017)

paninaro 2018-01-10

Ganska intressant, men tyvärr känns teknologin mer trovärdig än huvudpersonerna, vilket drar ner betyget. Som allt som oftast med Black Mirror ändock ett intressant koncept som till stor del är väl utfört.

Black Mirror - USS Callister (2017)

paninaro 2018-01-10

Kul med små elaka pikar till Star Trek och ett kul - om än inte helt plausibelt - scenario som ändå är ganska obehagligt.

Veronica Mars (2014)

OlaGinola 2014-08-01

Jag gillade serien när den gick. Den hade en kaxig ton, underhållande story och Kristen Bell var en bra huvudrollsinnehavare. Dock kan man konstatera att den passade bättre i TV-formatet, än den gör som film. Det är svårt nog att göra film av en TV-serie utan att det känns som bara ett förlängt avsnitt. Här tillkommer dessutom den faktor att projektet till viss del finansierats av fansen. Problemen med ett sådant upplägg blir tydliga när man använder Veronica Mars som exempel. Det blir en mängd obligatoriska stopp och blinkningar, som inverkar på filmens flyt och berättande. Hela filmen känns mer som ett reunion-avsnitt, än som en deckare. Storyn är inte ointressant, men den ges så lite uppmärksamhet att man på vägen slutar bry sig om hur det ska gå. Verkligen enbart för de redan invigda.

Red State (2011)

OlaGinola 2014-07-30

Känslan är att Kevin Smith ville göra något mer allvarsamt än normalt. Dock blir resultatet en film som inte riktigt vet var den hör hemma. För tung i tonen för komedi, för tramsig i utförandet för att kunna tas på allvar. Har en del intressanta inslag, men karaktärerna blir för mycket karikatyr och historien är för klumpigt berättad.

The Purge (2013)

OlaGinola 2014-07-29

En intressant premiss, som tyvärr leder till en rätt ointressant film. Där det fanns möjlighet att faktiskt fördjupa sig i de samhälleliga konsekvenserna av den här typen av fascistoid lagstiftning, så väljer regissören att göra slentrianskräckis. Karaktärerna agerar genomgående ologiskt för att passa in i manus och sätta nästa scen. Som tittare känner man till slut bara att, om de nu så gärna ville undvika att dras in i något, varför åkte de inte bara utomlands? Tyvärr säger det en hel del om hur mycket tanke som gått in i manuset, att en av förutsättningarna för att filmen ska hänga ihop är att USA är det enda stället i världen man kan vistas på.

Bad Words (2013)

OlaGinola 2014-07-27

En lovande start, men ganska snart står det klart att det är den typen av film som kretsar kring ett enda skämt och att ingen ansats lagt på att bygga en story värd att berätta. Lite underhållande med en del av Batemans kommentarer, men i slutändan inte tillräckligt för att man ska bry sig om hur det går.

Lolita (1997)

conebone69 2013-10-28

The Butler (2013)

Monica Z (2013)

Diana (2013)

conebone69 2013-10-20

Sex and the City 2 (2010)

joe_pearson 2010-09-14

Inception (2010)

joe_pearson 2010-09-13

Hot Tub Time Machine (2010)

joe_pearson 2010-09-12

Cemetery Junction (2010)