Profetia | 2010-02-04 |
Hur länge kan en film hålla på att sluta egentligen? I den här börjar slutscenerna ungefär halvvägs. Men på något sätt kommer den undan med det, eftersom den är Så Jävla Snygg. |
Benknäckargänget - Krossa dem | 2008-04-28 |
Den fick mig trots allt att skratta. Inte med den, utan åt den, men ändå... Har därför inte hjärta att ge en etta, men OJ vad jag avskyr Adam Sandler. |
Borta med kvinnan | 2008-02-05 |
"Det är ju jag! Som försöker fånga något stort, med något som är alldeles för litet." |
Preludium | 2008-02-03 |
Gillar inte skakiga kameror egentligen, men bara idén att göra tillbakablickar utan att klippa är ju enormt cool. Och ett par väl berättade historier på det, så är jag såld. |
Får jag lov - till den sista dansen? | 2008-01-28 |
Mungiporna vid örsnibbarna oavbrutet. En sådan oerhört varm film. Och både rolig och vacker på det. Hade kunnat bli min första dokumentärfemma. |
Hitta Nemo | 2008-01-13 |
Den var bra mycket sämre på svenska, tycker jag. Men det känns orättvist att sänka betyget för det. |
Fanny och Alexander | 2007-08-06 |
Antar att man inte är berrättigad att sätta en femma om man nickade till under slutscenerna, men det har var helt fantastiskt! |
Psycho | 2007-07-29 |
Vilken helt underbar psykopat! |
Noi the Albino | 2007-07-07 |
När Noi var inklippt framför en regnbåge och kastade sten i havet - varför? Och varför landade aldrig stenen? Sådana små frågor om bildmässig tafflighet förtar den magnifika känslanen av en annars given femma. |
Hjärtan i Atlantis | 2007-07-05 |
Klyschig och sliskig - men visst, rörande. Ganska stark tvåa trots allt |
Nu gäller det livet! | 2007-05-20 |
Extremt snygg, speciellt dom där stillbildsklippen. Och välspelad, och... Men tyvärr lämnar jag salongen utan en enda bestående känsla. För smart och kall för min smak. |
Hur man blir av med en kille på 10 dagar | 2007-04-02 |
Kanske den sämsta film jag sett. Och så var de ju så sjukt osympatiska, båda två. |
Uppdraget | 2006-11-13 |
Väldigt förutsägbart slut. |