The Man Who Became a Horse | 2015-11-16 |
Regissören har helt klart tittat både en och två gånger på Turinhästen av Bela Tarr och Tarkovskijs Offret. |
Pelle Svanslös | 2014-01-13 |
En sak står i alla fall klar: Ernst-Hugo briljerar som Måns.
Storm över Ryssland | 2013-11-22 |
Bedrövlig bild- och ljudkvalitet på den utgåva jag såg, som nästan helt förtar den underliggande skönheten i fotografiet, scenografin och (framför allt) Prokofjevs musik. Vad den inte förmår skyla över är dock de platta karaktärerna, och den trista storyn och dialogen som genomsyras av propagandans förenklade berättarstil. Den skada som de stalinistiska smakpoliserna åsamkat är inte mycket att göra åt, men hoppas och tror att jag ändrar betyg efter att ha sett en version med bättre kvalitet på ljud och bild, som gör större rättvisa åt de genier som ju Eisenstein, Tisse och Prokofjev faktiskt var. |
Devdas | 2013-02-04 |
Ok, den har sina brister - den är lång, stundtals förvirrande, ibland larvig och ofta mer än lovligt cheesy. Men vilket överdåd! Alltid svårt att bedöma kvaliteten på Bollywoodfilmer, men det är utan tvekan en värld man gärna befinner sig i ibland. Vissa dagar en tvåa, andra dagar en fyra. |
Granatäpplets färg | 2012-05-03 |
Sista kapitlet alltså... magiskt. Så vill jag också dö. |
Santa sangre | 2010-02-28 |
oerhört nära en femma
Ficktjuven | 2010-02-28 |
Löjligt svår att betygsätta. Liknar ingenting annat jag sett, i sitt sätt att berätta en historia och behandla ett tema. Det gör att den ändå är värd en fyra. Kommer växa ju mer jag tänker på den. Sista repliken är episk.
G | 2010-01-29 |
Nürnberg 47- Sverige bästa band genom tiderna? |
Signalementet | 2010-01-28 |
Lättviktig, men mycket underhållande |
Frontier(s) | 2010-01-22 |
Efter filmen kom jag på mig själv med att använda ordet "underhållande" i min beskrivning av den. Herre Gud... Lyckas faktiskt göra något nytt av ett extremt bekant upplägg. Har mer fantasi, snyggare foto och bättre skådespelare än sina engelskspråkiga föregångare, och försöker på franskt manér klämma in lite luddiga budskap och djup också som i alla fall inte känns extremt påklistrat. Genuint vidrig så klart. |
Rebecca | 2010-01-19 |
Filmen var en fyra fram till de sista tjugo minuterna där man tyvärr togs ur den där härliga skräckstämningen. Och ja, Judith Anderson borde fått den birolls-Oscar hon var nominerad till. |
The Man Who Saves The World | 2010-01-16 |
En underbar film! |
Ivan den förskräcklige II | 2009-03-27 |
Känns tyvärr som en mellandel i den tänkta trilogin. Jag anser att den är klart sämre än ettan, men det är som i Star Wars V: sista 20/15 minuterna är magiska! Och Tjerkassov, fan vad ond och hård han är! Fullt förståeligt att Stalin förbjöd den.
The Fast and the Furious | 2007-06-01 |
kanske sämsta filmen jag sett |
Con Air | 2007-04-24 |
buscemi o malkovich + lite coola repliker o hjärndöd action ger en trea!