Alla kommentarer avdangel

The Revenant2016-04-28
Skapligt. Tom Hardy överglänser Leo.

Entourage2015-11-20
Fylld med klyschor och klichéer från serien. Vet inte hur den här skulle fylla något som helst syfte i mitt liv.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 12015-03-21
Tog sig under andra halvan.

Rock of Ages2015-03-21
Grymt härlig musik, men storyn är obegripligt tunn och klichéartad.

Dum och Dummare 22015-03-13
Helt väntat så är den här bra mycket sämre än den episka föregångaren. Skrattade visserligen gott några gånger, men det känns mer som en film där Jim Carrey spelar alla sina märkliga figurer på samma gång, vilket jag ändå i grund och botten gillar.

Birdman2015-03-13
Välskrivet och hantverket i den här rullen är magnifik. Dock känns den som en enda lång teaterpjäs med en aning överskådespeleri på sina håll, vilket flera här varit inne på. Men den är helt klart välgjord.

Let's Be Cops2015-02-17
Har en bara plågat sig igenom första halvan så tar det sig en del mot slutet.

Gone Girl2015-02-17
Väldigt nära femman.

Teenage Mutant Ninja Turtles2015-01-06
Otroligt uselt. Ren och skär fjantaction.

White House Down2014-12-01
Klassisk actionrulle som är överraskande bra. Följer på många sätt konstens alla regler, men den här är något vassare än Olympus has fallen och Jamie Foxx är utmärkt som president. Påminner i sitt upplägg och dramaturgi mycket om The rock, som jag älskar.

Seven2014-11-24
Hade tidigare satt en fyra på denna, men när jag "såg om" den så insåg jag att jag nog aldrig sett den. En av de mest solklara femmorna i min samling. Obehagligt bra.

X-Men: Days of Future Past2014-11-24
Mycket bra, snubblande nära en femma. Faller på det klassiska åka tillbaka i tiden-temat, det känns som man sett det en och annan gång för mycket. Men återigen älskar jag både McAvoys och Fassbenders insatser som unga Xavier och Magneto.

Prisoners2014-10-12
Bästa på mycket länge. Makalöst tät och vi slappnade inte av många sekunder i tv-soffan.

Noah2014-08-16
Strålande skildring av hur stark religion och tro är gentemot logiskt tänkande.

Gravity2014-05-11
Möcke bra! Spännande och gripande från första sekunden. Så välgjort att man får känslan av att vara med där uppe.

Anchorman: The Legend Continues2014-04-20
Snubblande nära en etta och den största besvikelsen på många år. Räddas av att det stundtals är ganska roligt, men som film är det så osammanhängande och buskisartat att man bara blir trött. Ettan vänder sig i graven.

Dallas Buyers Club2014-04-13
Grymt bra! Snudd på femman. Slutet dammas av väldigt snabbt och på ett märkligt sätt.

The Hunger Games: Catching Fire2014-04-07
Det här tar sig och är klart mycket djupare och mörkare än den första filmen. Svag fyra.

Frost2014-03-11
Magiskt Disneyäventyr med underbara miljöer, en fin historia och makalös musik!

Dumma mej 22014-03-03
Jättebesvikelse.

Eldfödd2014-02-01
Helt okej filmatisering av Kings bok. Barrymore är fantastisk och jag tycker verkligen de har fångat det tajta band som finns mellan henne och Andy, precis som i boken.

12 Years a Slave2014-01-22
Så här: Ger jag inte den här en femma så vet jag inte riktigt när jag ska dela ut en härnäst. Har alla komponenter som tilltalar mig i bra skådisar, bra skådespelarinsatser, makalöst foto och en brutal historia som dessutom är baserad på något som hänt. Extremt rå och hemsk, men samtidigt väldigt sevärd.

Salem's Lot2013-12-12
Rätt bra filmatisering av en spännande bok. Men känns alldeles för lång.

The Wolverine2013-12-06
Extremt förutsägbar och översvämmad med klichéer. En klar besvikelse.

Baksmällan del III2013-12-06
Ettan och tvåan helt magiska på sitt eget nyskapande sätt. Den här är bara en vanlig skitfilm i mängden, men de tjänade säkert sina pengar på den ändå, synd.

Iron Man 32013-09-03
Klart bästa filmen i serien. Dramatiskt, lagom mörkt och underhållande med några oväntade twistar. Snudd på femma!

Sharknado2013-08-23
Försöker verkligen anstränga mig för att hitta något positivt med det här. Är det ett skämt? Att någon lagt pengar på att producera detta är ett bevis för att vissa har alldeles för fet plånbok och för mycket fritid.

Indiana Jones och de fördömdas tempel2013-07-03
Underhållande hela vägen. Men oj vad det överspelas och ska vara roligt hela tiden. Föregångare till dagens Disney-äventyr, men nog är det sevärt! Fast liksom ettan så lägger vi de kritiska glasögonen åt sidan.

Jakten på den försvunna skatten2013-07-03
Trevlig äventyrsfilm, men man får verkligen lägga de kritiska ögonen åt sidan när man ser det gamla sättet att göra film.

Johan Falk - Kodnamn Lisa2013-04-05
Mycket bra, värdig avslutning på den bästa polisserien i svensk filmhistoria.

Nästa sida »