Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avcaligo


Sunshine2007-08-15
Välgjord klaustrofobisk scifi-thriller i Alien-anda, sjukt snyggt filmad... tills den sista halvtimmen då filmen spontantransformeras till småtrist splatter, komplett med riktigt sunkigt kameraarbete och "coola" bildförvrängningseffekter.
 
Det levande slottet2005-12-22
Fantastiskt bildspråk. Inte en tilllstymmelse till sammanhängande berättelse eller inblick i karaktärerna. En film för dem som läst boken, själv kände jag mig mest förolämpad över att filmskaparna försöker skyla över de gigantiska hålen i historien med visuellt lull-lull.
 
Corpse Bride2005-11-22
En pliktskyldig men oengagerad film. Fruktansvärt imponerande animationer, men ger ett sterilt och livlöst intryck. Karaktärer såväl som handling är snabbt glömda, och Elfmans musik är, för första gången, relativt slätstruken och ointressant.
 
Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd2005-06-13
Dart Vaders "Noooooo!!!" i slutscenen skriver genast in sig i filmhistorien som tidernas överlägset fånigaste filmiska ögonblick. Samtliga inblandade aktörer spelar över så att det står det härliga till, förutom Evan McGegor som (som alltid) gör helt OK ifrån sig. Del tre av George Lucas starwarsepos kommer aldrig någonsin att bli föremål för någon parodi á la Spaceballs, den är redan mer parodisk än vad som borde vara fysiskt möjligt. Men det ska erkännas, striderna är snygga...
 
Garden State2005-05-15
Jag hade väntat mig väldigt mycket av den här filmen. Inga av mina förväntningar infriades. En kompetent berättad historia, men knappast intressant, och med noll inblick i karaktärernas utveckling. En filmisk bagatelll, helt enkelt.
 
Life Aquatic2005-05-01
Med största sannolikhet en av de vemodigaste komedier som någonsin gjorts. En film som verkligen vågar vara udda. Bara det faktum att soundtracket mestadels består av akustiska David Bowie-covers sjugna på portugisiska (!) är värt en hel del.
 
Bleka dödens minut2005-03-28
"Hello. My name is Inigo Montoya. You killled my father. Prepare to die!"
 
Appleseed2005-02-23
Snygg, men inte så värst engagerande. En film som försöker vara allt det GITS 2 - Innocence är, men som inte når ända fram. Det hela är på något sätt ganska blodfattigt - den enda karaktär som känns något så när levande är en cyborg...
 
Old Boy - hämnden2004-12-04
En till en början extremt intressant film som sedan utmynnar i någonting ganska tråkigt. Tyvärr.
 
Cube2004-09-14
En av de få filmer som lyckas med att vara intressant trots stundtals mediokra skådespelarinsatser.
 
Hellboy2004-08-31
Skön serietidningskänsla och en strålande Ron Perlman. Bitvis underligt tempo, och det känns som om manusförfattaren har försökt klämma in något för mycket handling på för kort tid. Men men, en av de mer lyckade seriefilmatiseringar som har gjorts.
 
I, Robot2004-08-30
En positiv överraskning. Klart godkänd rolltolkning av Smith, och berättelsen lyckas med konststycket att vara filosofisk och ändå någorlunda plausibel. Handlingen är förvisso ganska förutsägbar, och periodvis känns det som om filosoferandet har skjutits åt sidan för att fokusera på action. Trots detta håller upplägget förvånadsvärt väl (bortsett från produktplaceringarna) och Proyas visar återigen att han är en lysande historieberättare.
 
I, Robot2004-08-06
En positiv överraskning.
 
Polarexpressen2004-07-31
"Glöm inte, att den sanna julandan finns inom dig..." . Och så hallelulejakörerna förståss. Kommer nog att floppa ganska rejält...
 
Donnie Darko2004-07-29
En film med oändligt stora pretentioner, som sedan utmynnar i... ett stort "jaha?". Den spretiga men intressanta intrigen upplöses i ett fantasilöst intet. Manusförfattare och regissör har uppenbarligen en hel del intressanta idéer, men i slutändan har filmen inget egentligt att säga.
 
Den unge giftmördarens handbok2004-07-03
Lite väl mycket blinkningar till Kubricks "A Clockwork Orange" - till och med samma titelmusik...
 
Tabu2004-07-03
"Jag ska döda... dig. Nej, inte dig."
 
The Animatrix2004-06-26
Bra sånär som på inledande datoranimerade mjukporrfilmen "Final flight of the Osiris".