Alla kommentarer avTimBuckley
Our Kind of Traitor | 2024-08-18 |
Lever egentligen helt på sina skådespelare. Svag 3:a. | |
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes | 2024-08-18 |
Sevärd, men lite seg, och slutet är likaså lite otillfredställande. Skulle endast rekommendera den till er som redan sett minst den första av de tre tidigare filmerna, samt att i så fall ha tyckt om den såklart. | |
I Care a Lot | 2024-08-18 |
Filmen är hela tiden något på spåren och skjuter åt rätt håll, men utan att träffa måltavlan. Framförallt så saknar filmen helt karaktärer att tycka om, och är inte i närheten av så smart eller satirisk som den hade behövt vara för att klara av ett sådant grepp. | |
Mother, Couch | 2024-08-18 |
Från och med att filmen blev abstrakt (efter cirka två tredjedelar av filmens längd) så tappade den mig helt. Dessförinnan var det en halvt underhållande film som dock inte tycktes kunna bestämma sig själv för om den ville vara en svart komedi eller ett drama och därför upplevdes lite seg mellan de två stolarna. | |
The Rewrite | 2024-08-18 |
Ganska trevlig och menlös samtidigt. Skapar inga direkta minnesspår. Men Hugh Grant i den här typen av genre är mer utav ett statement ett namn på en skådepelare. Lite som att se en komedi med Jim Carrey eller en action med Jason Statham. Man vet vad man får. | |
Ready Player One | 2024-08-18 |
Tyckte om. Lite som Jumanji, i det att spelet blir verklighet, etc. | |
Upgraded | 2024-08-18 |
Sevärd/underhållande för stunden. Försöker bli en ny 'Devil wear prada' typ av film, eller i vart fall försöker tilltala den publiken. | |
Not Another Teen Movie | 2024-08-18 |
Såg den tidigare i år, men minns inte en enda scen. Minns dock att den var smårolig som tidsfördriv. | |
Coup de chance | 2024-08-18 |
Har sett samtliga av Allens filmer och skulle klassa denna som 'ytterligare en'. Tycker man om hans filmer så betyder det något positivt och i en fågel, fisk, mittemellan symbol-logik så är det en fågel som landat mittemellan. | |
The Spy Who Dumped Me | 2024-08-18 |
Sevärt inom kategorin bagatell. Hade gärna givit en 3:a om den hade klarat av att inte hålla på med genus, etc. | |
A Man Called Otto | 2024-08-18 |
Fin, men lite utav en dussinproduktion. Trots Forster. | |
The Great Escaper | 2024-08-18 |
Årets bästa film. Berörande, välspelad och jordnära. Se. | |
Honest Thief | 2024-01-31 |
Tidvist underhållande skräp. Lite sorgligt att Liam Neesons karriär till synes HELT har reducerats till att leka actionhjälte, alltsedan "Taken". Tycker om flera utav dem bland dessa actionfilmer (T.ex Unknown, Non Stop och The marksman), men han är så mycket bättre och mer kapabel än så. Lite som att Robert De Niro once upon a time var en garanti för en ialf sevärd film, men idag är en garant för någon form av B-komedi. | |
The Marksman | 2024-01-30 |
Bra och enkelt upplägg där man får bli arg på ett antal skräp till människor som jagar en pojke med Liam Neesom som skydd. Det räcker så om man är på humör för enkelhet och tycker om huvudrollsinnehavaren. | |
Angel Has Fallen | 2024-01-29 |
Skulle jag titta med seriösa och verklighetsbaserade ögon på den här filmen så är det en påse skräp. Men jag tycker inte att man behöver göra det. Man kan ta en film som en saga och faktiskt ibland bara strunta i symboliker och realism. För som actionpralin är det här bra och går tillbaks till den endimensionella action jag minns från uppväxten där det var viktigare med en hjälte i filmen än en smart tanke. Morgan Freeman, Gerard Butler och Nick Nolte är alla trevliga att erfara i sina roller. | |
Hunter Killer | 2024-01-29 |
Första halvan var lite småspännande på endimensionellt vis. Det är inte meningen att filmer av det här slaget ska vara realistiska som jag ser det, så det är inte det den faller på. Den faller på att det är för mycket tonårshormoner från trettonåringar injecerat i manuset. | |
Plane | 2024-01-29 |
Det här tyckte jag ganska mycket om. Så här nära uppväxtens actionfilmer har jag inte varit på många år. En endimensionell actionsaga med kaptenen som hjälte. Ja, tack. | |
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri | 2024-01-25 |
Goda skådespelarprestationer och stark historia i grunden, men samtidigt lite för stampande på stället för att gå på djupet känslomässigt. | |
Gandhi | 2023-12-31 |
Klart besviken på den här filmen, trots en ganska stark inledning. Ben Kingsley är som förväntat bra i huvudrollen, men jäklar vad Gandhis långsamma babbel blir tröttsamt i längden. Filmen är minst en timma för lång och manusförfattarna har inte skrivit filmen på ett i närheten av tillräckligt sammanhängande och tight vis för att engagera till en sådan lång speltid. Plötsligt hoppar tidslinjen x antal år, igen och igen och igen under filmen, och sådant går att komma undan med i filmer, men i den här filmen bildas istället en disconnect i känslan och framåt sista timmen vill jag egentligen inget annat än att filmskrället ska ta slut. Biopics finns det många bättre exempel på. | |
7500 | 2023-12-24 |
Filmen är välgjord, välspelad och har nerv. Så för den som vill utsätta sig själv för ett gisslandrama så är denna film att rekommendera. Men vad var poängen med filmen? 92 minuters nerv och misär för vad? Inte en enda karaktär blir mer än tvådimensionell, utan det är nerven i stunden/ögonblicket som filmen har att bjuda på för den som vill utsätta sig för det. Tragikomiskt att det här blev mitt filmval för dagen sett till hur jag kände mig innan filmen. | |
Napoleon | 2023-11-30 |
Svårt att beskriva filmen, men den gav mig en känsla som är värd betyget. Phoenix är som väntat bra i rollen och det är en berättelse som är lite underligt att den inte har blivit filmatiserad i stora dimensioner med brett genomslag förrän nu. Vad som funkar mindre bra är romanssidan av filmen som kort sagt inte slår några större gnistor, även om den tar sig lite längs med filmens gång. Hade gärna sett att filmen blivit lite mer utav en bio-pic för Napoleon dock. Filmen skulle kunna berätta/lära ut mer än vad den gör. Tror att jag sannolikt hade känt den som en trea om jag sett den på en liten skärm, men betyget blir ett snäpp högre för ett epos på bio. | |
Killers of the Flower Moon | 2023-11-17 |
Kikade efter innan jag nu skriver den här kommenteren och det här var tydligen den 19:e filmen jag sett regisserad av Martin Scorsese, och noterar samtidigt att samtliga filmer i övrigt har fått treor, majoriteten fyror eller för en film (Taxi Driver) en femma från mig. Denna film kan jag dock inte sätta annat än en tvåa på och detta trots rakt igenom goda skådespelarprestationer från flera av mina favoriter, ett (såklart) snyggt hantverk och en sevärd historia om vi ser till hisspitchen av vad det handlar om. Men det går inte att förlåta utförandet. 206 minuter är i denna films fall minst 66 minuter för många och de fyller inget syfte heller. Man skulle ju kunna tro att en så lång spelyta skulle leda till karaktärsutvecklingar och/eller flera faser/kapitel av berättelsen som gör den mer mångfacetterad, men nej. Den är, för att använda talspråk, bara oerhört seg. Den typen av film som tycker det är viktigt att karaktärernas fotsteg på väg in i en scen ska ges 5 sekunder, varpå karaktären ska sätta sig till rätta under fem sekunder och söka efter tankarna efter repliken som kommer härnäst i tio sekunder varpå vi behöver tio sekunders ytterligare tystnad från karaktären mitt emot innan den vet vad den vill säga. Det gör dock inte filmen bra, utan endast pretentiös. Hade saxen kommit fram och minst en timma hade klippts bort så hade det blivit en trea, men "directors cut" versioner är alldeles uppenbart inte alltid bäst och även om Scorsese utzoomat får betraktas som en mästare bland regissörer så behöver han uppenbarligen ett koppel från ett filmbolag för att ge berättelsen mer struktur och stadga. Lyssna inte på affischerna, se inte denna på bio. | |
Rifkin's Festival | 2023-10-21 |
Kort sagt en väldigt tråkig film som går på tomgång i både manus och skådespel. Roligt dock hur olika man kan tycka. Till skillnad ifrån nedanstående kommentarer så finner jag huvudrollsinnehavaren Wallace Shawn vara en fullständigt menlös sömngångare. Samt att "A rainy day in New York" till skillnad ifrån denna film har en puls. Tar jag med mig någon bild som minnesvärd från denna film så är det Waltz i en mycket kort biroll som en hälsokostrådgivande "döden". Har sett samtliga filmer som Woody gjort och blindgångare som denna dyker upp en eller två gånger per årtionde. Men så länge det finns liv i honom så finns alltid hoppet om att nästa film ska vara bra. Coup de Chance (hans nästa film) ser åtminstone utifrån trailers ut att vara bättre, även om det är trist att filmen är på franska. | |
Legenden om Tarzan | 2023-10-16 |
Allt som allt skulle jag beskriva det här som en sevärd 2:a Främst genom sitt påkostade anslag och sin serietidningskänsla, där Waltz passar in bra och Robbie är lika så tvådimensionell på ett bra vis. Men allt som allt ser jag heller inte riktigt poängen med filmen. Efterfrågade någon det här? Kanske ingen slump att det inte blev några uppföljare. För inte är det väl efter Tarzan och Jane träffats man vill träffa honom, i Storbrittanien? Det här känns på så vis snarare som en uppföljare till en film som aldrig gjorts. Förstår att de ville undvika att porträttera honom som Mowgli. Men ett mellanting finns också och den lilla, lilla inblick vi får när han hoppar fram naken framför Jane och komiken kring den scenen visar på vad filmen hade kunnat vara om den hade sytts upp på ett annat vis. | |
Mord i Venedig | 2023-10-16 |
Tredje filmen med Poirot i denna nytappning puttrar på i ungefär samma kvalitet och på samma nivå som tidigare två. Manuset imponerar aldrig, samtidigt som det ändå förnöjer. Fotot ger inga större njutningar, även om det rakt igenom ser ganska bra ut och skådespelarinsatserna kommer inte att kommas ihåg, samtidigt som de ändå är rakt igenom bra. Tina Fey ser jag dock inte poängen med alls. Allt som allt, smått charmigt och lite segt. Sevärt om tidigare (alla tre fristående) tycktes om, men ej annars. Själv tycker jag alla tre är ganska bra. 3a. | |
Spy | 2023-10-01 |
Finns en del att roas av i den här filmen som är som en hybrid mellan Austin Powers och Kingsman, dvs parodi på spiongenrefilmer. Humorn ligger i karaktärer som roar smått för ögonblicket genom hela filmen. Högst betyg i filmen får lite oväntat filmmusiken (den orkestrala) som dock hade förtjänat en långt bättre film. Tröttsamt minst sagt dock, oavsett filmgenre, att "starka kvinnor" ska behöva vara på bekostnad av "starka män", som i narrativet då idiotförklarar manliga karaktärer just och enbart för att de är just män. Kan en skriven kvinnlig karaktär vara hjälte, roligast och bäst i en film utan det tack? Ole dole doff mellan en roande 2:a (godkänt) och en generös 3:a (bra). Men allt som allt oavsett sevärd och ett helt ok nöje för stunden. | |
The King's Man | 2023-09-24 |
Filmen tar ett steg längre bort från Austin Powers/Team America och närmre att vara en "seriös" film, samtidigt som den behåller sin öververkliga lekfullhet. Det är väldigt nära att den förlorar sin lekfullhet och därmed inte passar ihop med de övriga två. Men slutet lappar ihop. Allt som allt? Ser fram emot den stundande fjärde filmen = mersmak. | |
Kingsman: The Golden Circle | 2023-09-23 |
Som alltid i kölvattnet av framgångar strömmar skådespelare till (Moore, Berry, Bridges, Tatum, Pascal & till och med Elton John, haha) och en annan typ av resurser finns bakom. Det medför inte att kvaliten nödvändigtvis blir bättre, men denna film har behållit lekfullheten från den första filmen & adderat resurser bakom. Som en blandning mellan Austin Powers, Team America och valfri Bond-film, eller kort sagt... Kul. | |
Hope Springs | 2023-09-09 |
En film som vilar hela sin tyngd på två goda skådespelarinsatser (Streep/Jones) och kryddan av att se Carell i en roll som inte är komisk. Platt manus dock. | |
The Foreigner | 2023-09-09 |
Alla filmer som är klart sevärda är inte synonyma med bra betyg. Framförallt så är Jackie Chans karaktär helt out of place i den här filmen vilket ju är lite synd iomd att det är en av två huvudkaraktärer. Men det är underhållande, helheten, oavsett. Samt härligt. Ja, faktiskt härligt, att återse Pierce Brosnan i en mer sammanbiten roll efter att ha växt upp med honom i rollen som Bond. Men bra? Nej. Det behöver dock inte allt vara. Det kan vara underhållande ändå. |
Nästa sida »