Alla kommentarer avSpomenka
The Score | 2025-02-12 |
Enda filmen jag någonsin sett där jag saknade en extra twist på slutet. | |
Minnen av igår | 2025-01-19 |
Jag var djupt berörd av den här när jag var tjugo. Den förenade mina favorit-element - Japan, landsbygd, lågmäld romantik, världsmusik, vardag och nostalgi med klass. Det ÄR en kompetent film, men den är också för sentimental för mig nu. Det börjar klia i kroppen. | |
The Forgotten | 2025-01-11 |
Trevlig Arkiv X-kopia som blir sämre ju längre den fortskrider, för att slutligen bli olidlig. Svag tvåa. | |
A Wrestling Christmas Miracle | 2025-01-11 |
Bra storyfilm med fin jul | |
The Outrun | 2024-11-20 |
Många vackra bilder som hänger kvar i mig. Men det räcker ju inte! | |
Terminator 2 - Domedagen | 2024-11-20 |
En underbart smaklig symfoni av coola 90-talsgrejer. Töntiga lines från Furlong rubbar inte helhetsintrycket. När Arnold majestätiskt står på taket och mejar sönder polisbilar utan att skada någon, det är underhållningsvåld så vackert att jag nästan fäller en tår. | |
Don't Move | 2024-10-28 |
Vi får observera förloppet långsamt och metodiskt, vilket är skönt, men när det väl hettar till så tappar den trovärdighet. En ganska stor brist. | |
His Three Daughters | 2024-10-18 |
Riktigt go! Tycker de spelar bra, jag skrattade högt flera gånger åt stämningen mellan dem. Den når inga höjder, men glimtar ner i ett djup ibland.
Bristande foto? Rune, hur mår du? | |
IO | 2024-10-16 |
Angenäm lågmäld sci-fi! Anade de låga betygen. Håller med om att det inte är jätte-djup. Försöker den vara det då? Nej. Den handlar om en stämning inför en resa. Tempot är suveränt. Min enda invändning är att jag är lite trött på karaktären, en person som tar hand om en mysig forskningsstation helt på egen hand. Något sådant har aldrig funnits i världshistorien. Slutet är utan tyngd. | |
Escape Room | 2024-10-09 |
Mys-dum. Vill sätta trea, men vågar inte. Lol. | |
The Predator | 2024-10-08 |
En onykter Tarantino och Disney Channel fick barn och det blev en Predator-film. Ganska underhållande. | |
The Amazing Bulk | 2024-08-27 |
Skratt-rolig. | |
Barbarian | 2024-08-14 |
Svår att betygsätta. Filmen mognar baklänges i takt med att premissen faller isär. Den byter stil drastiskt och är väldigt oväntad - på ett dåligt sätt. Och ändå är den underhållande? Ogillar de politiska undertonerna, och Justins super-fåniga karaktär. | |
Det sjunde inseglet | 2024-07-29 |
Originell och vital film, som är både skojig och vacker, men jag sänker till fyra. | |
The Evil Below | 2024-07-29 |
Inspirerande och mysig! | |
Clara Sola | 2024-07-24 |
Påfrestande trevande, men speciell. Det meditativa försöker distrahera oss från avsaknaden av händelser. Hade kunnat få ett riktigt högt betyg om den vore mer djupsinnig och mindre romantisk. Svag trea. | |
Lost in Translation | 2024-07-21 |
Tidigare favorit. Magisk emellanåt, med jättefint fokus och bra stämning. Andra stunder lite fånig och framtvingad. Den är sensuell och nostalgisk - varenda detalj, ansiktsuttryck, klädesplagg, rum, är ingraverat i mitt inre. Vi bjuds att vara närvarande, det mycket skönt. Men som helhet är det inget mästerverk. Sänker till fyra. | |
The Maze Runner | 2024-07-21 |
Herre min Gud, vilken skräddarsydd tonårs-blaja. Tyvärr är jag svag för sci-fi och experimentella koncept, så jag tog mig igenom den ganska väl underhållen. Jag skäms mycket över det. Det ÄR rent objektivt en urdum film, och det är med stor smärta jag sätter en tvåa, när den egentligen inte ens borde blivit skapt. Snälla ovan nämnda Gud, hjälp mig avstå från att se uppföljarna. Jag vill INTE veta hur det går. | |
Emily the Criminal | 2024-07-08 |
Mycket välavvägd bagatell! En regelrätt trea, men jag gillade den. Den blev aldrig nördig, utan målar snyggt och snabbt med grova penseldrag. Kan inte fatta att folk upplevde den som seg, jag tyckte det kändes som att den var 35 minuter lång. | |
Pojken och hägern | 2024-07-08 |
Känns mest som ett mishmash av intryck från hans tidigare filmer. Den saknar kanske sin egen själ, men innehåller några riktigt originella visioner, som hur den målar upp en undre värld i form av en evig kust där pelikaner äter människo-själar. Men den glömmer att berätta en historia, och ännu en gång får vi en urtråkig hjälte, som är så stoisk och renhjärtad att han ärligt talat inte behöver existera. Det är svårt att engagera sig när det kan hända exakt vad som helst, och nya koncept introduceras hela tiden. | |
Shirley | 2024-06-28 |
Jag tycker musiken och bildspelen är effektfulla, skapar en drömlik känsla och har bra fokus. Däremot fattar jag inte vart den är påväg, och det klarnar inte mot slutet. Svag trea. | |
Under Saharas sol | 2024-06-16 |
Fint filmad i bra miljöer, men äventyret uteblir till förmån för obegripliga känslor och drama. | |
Cat Person | 2024-03-16 |
Det känns väldigt Netflix, och tematiken är övertydlig. Som en filmatisering av en forum-tråd. Dessutom har de ingen som helst kemi. Men den räddas konstigt nog av regi, klipp och ljudsättning, som är nästan trollbindande. | |
Buffalo '66 | 2024-03-15 |
Gallos karaktär är harmlös och patetisk, Riccis ser igenom honom. Detta är inte en manual för mänskligt beteende, utan en saga. Han kidnappar henne för att de redan har kemi. Människor längtar efter kärlek som kringgår deras tillkortakommanden, filmen handlar om det. Utöver tematikens äkthet är den inte trovärdig, den har helt andra värden. Den balanserar dock det magiska genom att utspelas i ett till synes vardagligt och deprimerande landskap. Temat är öde och transcendental kärlek. Utförandet är personligt och stilfullt. | |
Hotell Transylvanien | 2024-03-07 |
Karaktärsdesign, stämning och tajmning är en femma. Rolig grundidé, men storyn är ändå för tunn, och så även konflikterna. | |
Det blåser upp en vind | 2024-03-05 |
Fin. För att vara exakt - lite för fin. Den har en massa kvaliteter, men är inte så engagerande. Fokus och lugn behövs. Tog mig faktiskt inte igenom den när den släpptes, men nu så. | |
Tillsammans 99 | 2024-03-02 |
Snudd på fyra. | |
Quigley | 2024-02-15 |
Konstverk! | |
Wolfen | 2024-02-05 |
Cinematografin är strålande! Den har en subtil och naturnära humor som är inbakad i den vardagliga dialogen. Utöver dessa kvaliteter är den också otroligt seg. | |
12 edsvurna män | 2024-01-20 |
Otroligt underhållande, men jag upplever den (efter att ha sett den en tredje gång) som alltför konstruerad. Dessutom undrar jag hur det går sedan? En undran som säkert hornen och stråkarna i slutet inte kunde förutspå att jag skulle bära på. |
Nästa sida »