Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avRLC


Scener ur ett äktenskap2007-04-09
Första delen/avsinttet är ett mästerverk, antagligen nåt av det bästa jag sett. Jag kan se det hur många gånger som helst och det är en njutning varje gång.
 
Hämnden är min2006-10-17
Jag tyckte han på nåt sätt blev mer sympatisk efter att han börjat döda. Som om flykten tvingade honom att hålla en lägre profil och därmed hålla sig mer till normerna och regler för "hur man beter sig". Vilket dock inte hindrade honom från att fortsätta ha ihjäl folk. Lite läskig...
 
Kickboxer2006-02-04
Men turneringen är ju inte i kickboxing utan i thaiboxning. Muay thai = thaiboxning. Måste säga att van dammes thaiboxning är lite märklig emellanåt, när gjorde man karateslag och karatesparkar i thaiboxning?
 
20462005-12-12
Caltha: Dock håller jag med om att filmer om "den förbannade heterosexuella monogama romantiska kärleksmyten" är jävligt tröttsamma och att normer är till för att brytas...
 
20462005-12-12
Caltha: Ok jag kanske överreagerade lite, var nog arg på allting. Det jag ville ha sagt var väl att Wong Kar-Wai enbart visar upp en en viss sorts människor på en utvald plats vid en speciell tidpunkt och att karaktärer och handlingsmönster anpassas därefter. Tycker heller inte att det direkt går att påstå att WKW menar att Tong Leung är en "hjälte", han visar utstötta personer i samhället, något som kanske inte gjort karaktärerna till några helgon. Jag tror inte att någon skulle hävda att Buñuel menar med scenen i virdinana när de hemlösa antastar sin välgörare att alla fattiga är sjuka och onda, eller att det är något bra med deras handlande. Han visar ju bara vad den behandlingen från samhället kan få för konsekvenser för personens handlande. Därför menar jag att det kanske kan vara bra att fundera över varför filmmakaren valt att uppvisa något i filmen.
 
20462005-12-10
Caltha: Du tar alltså för givet att bara för att karaktärer handlar och beter sig på ett sätt i en film att det är regisörrens och filmens åsikter? Kan det inte vara tvärtom, att det är genom att visa upp något som man samtidigt kritiserar något och därmed kan tittaren, likt dig själv, reagera? Jag fattar inte att folk aldrig kan tänka ett steg längre, allt måste väl inte alltid behöva skrivas på näsan, eller? Har ni en hjärna eller hur var det?
 
Ong Bak - The Muay Thai Warrior2005-10-19
Hur kul som helst. Speciellt moralkakorna i slutet när den döende omvände fifflaren säger - skaffa dig en ordentlig utbildning, och ett bra jobb - dör. Handlingen kändes nästan som en parodi, underbart. Mycket schysst Muay Thai dock...
 
The Machinist2005-06-17
Lite för förutsägbar. Det kändes mest krystat, det som skulle vara lite "speciellt" blev mest ett självändamål. Om jag skulle jämföra med fight club(vilket verkar populärt) så ville ju fight club ändå säga något, den hade ett budskap. Den här filmen saknar budskap och har endast en "tuff" yta.
 
Ninja Mission2005-05-18
En klar 5:a!!!
 
Ong Bak - The Muay Thai Warrior2005-04-12
Har den kommit på dvd än???
 
Boston Beatdown: See the World Through Our Eyes - Volume II2004-09-28
Hör av er om ni kan fixa vol.1
 
Boston Beatdown: See the World Through Our Eyes - Volume II2004-09-28
Kolla in www.BostonBeatDown.com
 
Uppgörelsen2004-08-12
Man kan väl älska film men ändå ha humor nog att få skratta genom hela filmen. Ta inte allt(eller dig själv) på så stort allvar CinemaniaC. Bruce Lees spöke är snygg som fan...
 
Vad är klockan i Paris?2004-08-02
Slutscenen är väl inget mot den i Vive L'amour. Om ni gillade den här se Tsais andra filmer för de (med undantag av den senaste Dragon Inn) är mycket bättre.
 
Djävulsk gisslan2004-05-19
Underhållande konversationer, kändes väldigt Samuel Beckett inspirerat.
 
Long Gone2004-02-10
Dessutom specialskriven musik av Tom Waits. Det du!
 
Sommaren med Monika2004-01-24
Scenen när hon ser in i kameran är genial ännu in i våra dagar.
 
Der Fuehrer's Face2003-12-03
har svårt att inte gå runt och sjunga Sieg heil efter att ha sett den. lite nazi-propaganda...
 
Videodrome2003-11-22
Fury: Dö.
 
Bunuel and King Solomon's Table2003-11-13
En trevlig resa genom dels buñuels värld men också hela filmvärlden på ett surrealistiskt sätt. Inte enbart för Buñuel fans utan det finns en glädje över filmen och surrealismen här i som alla borde kunna uppskatta.
 
Far From Heaven2003-09-02
Tyckte faktiskt att det saknades något. Väldigt fina miljöer, bra skådespelare och snyggt filmad, men ändå. Det räcker inte med det, jag vill ha nåt mer. Men den hade kunnat vara väldigt bra.
 
Jönssonligan spelar högt2003-04-28
Agfilm: Därför får DU en 1:a
 
The Crow - City of Angels2003-04-28
usch vad dålig, men usch så snygg
 
Evil Dead II2003-04-23
Vadå dålig kopia av första filmen? De första fem minutrarna är en humoristisk remake av första filmen resten är en helt egen film. Helt underbar. Fucker.
 
Minority Report2003-04-13
Håller med om att den hade en del brister, det märks ju att det är en underhållningsfilm från spielberg med allas våran tom cruise, men den hade ändå en del intressanta aspekter. Men som alla någolunda intressanta filmer från Hollywood så är den ju baserad på en bok. Den var i alla fall ett medelbetyg. Vissa fåniga saker, som den 4 timmar(kändes det som) långa jakt scenen på Cruise. Onödig och fånig. Men filmen är ganska bra uppygd och faktiskt ganska snygg. Sista bilden var dock überfånig.
 
Viljans triumf2003-04-04
Måste säga att jag är kluven inför den här. Kan omöjligt sätta betyg på den. Visst den är mycket bra gjord och den visar verkligen vilket geni hon var på det hon gjorde. Men jag kan inte enbart sätta betyg på detta. Om jag ser en film ser jag ju inte enbart till formen samt estetiken, jag ser ju även till handling, budskap, bakgrund m.m. Det är ett helhetsintryck. Så även om den här filmen är bra gjord och allt det där så gör innehållet att jag inte kan sätta något högt betyg på den. Det går ju knappast att förneka vad den förmedlar och vad som var hennes uppsåt, för inte fan var hon "opolitisk, med filmen. Om jag träffar på en nazist så struntar jag ju inte i hans/hennes åsikter bara för att han/hon är trevlig och snygg. Det är helhetsbilden som gäller och vad den gäller kan viljans triumf fara och flyga. Jag hatar Leni Riefenstahl!
 
Ett småkryps liv2003-04-01
Kommunismen lever!
 
Uppgörelsen2003-04-01
Riktigt bra film. Ganska rolig också...
 
Möt Joe Black2003-03-30
enbart för att jag gillar döden. vill ha mer filmer om döden.
 
Remo - Obeväpnad, men farlig2003-03-30
fruktansvärt tuff film
 

Nästa sida »