Alla kommentarer avMekong

Lo and Behold, Reveries of the Connected World2017-12-07
Herzog är såklart alltid en favorit, men här blir det aldrig riktigt så intressant som jag hoppats. En del vanliga ämnen och frågor kring internet tas upp, men utan att komma fram till något speciellt nytt. Bra, men ändå en lätt besvikelse.

The Witness2017-03-21
Välgjord, klart intressant dokumentär. Själva omständigheterna kring fallet är hyfsat kända, men hur väl stämmer det som skrivits överens med verkligheten?

The Invitation2017-03-09
Rätt obehaglig ändå, en stämning som byggs upp. Såhär i efterhand kan det kännas något förutsägbart, men under filmens gång är jag klart intresserad av hur det går.

Best of Enemies2017-02-16
Illa dolt förakt i dessa debatter.

Stalker2017-02-13
Långt, pratigt och svårt. Och alldeles alldeles underbar. Ja, den blir lite seg emellanåt. Men ändå, en svårslagen filmupplevelse.

Avrätta mig2017-02-11
Lyckas väldigt bra med enkla medel. En gripande historia och med en så engagerad berättare blir det en riktigt bra dokumentär.

Call Me Lucky2017-01-12
Intressant, om än något pratig, dokumentär om en relativt okänd hjälte till komiker.

Gudar och människor2017-01-05
Krävs kanske ett visst humör för att kunna ta till sig det här. Lågmält, men utan att jag tyckte den blev tråkig eller för lång. Intressant om hur munkarna ska förhålla sig inför det tills synens oundvikliga. Tron och tvivlen.

Behemoth2016-10-16
Ganska fantastiskt dokumentär om den hårda, skitiga jobbet i Kinas gruvor.

The Wailing2016-10-15
En del creepy scener. Men lite väl lång.

Neon Bull2016-10-12
Fascinerande inblick i en speciell brasiliansk miljö. Vackert, skön road movie-känsla.

Kids for Cash2016-09-08
Försöker greppa över ganska mycket, kan tycka att den inte hittar något riktigt fokus. Fantastiskt material att bygga dokumentär kring, men ändå inte riktigt så självklart svart och vit som jag trodde.

Nader och Simin - en separation2016-09-01
Trodde att det skulle vara mer av ett rent skilmässodrama, men den vecklar mer och mer ut sig till ett mer komplext moraliskt drama. Situationen förändras hela tiden och ges nya perspektiv. Tycker först att det börjar lite händelselöst men det byggs sakta upp mer och mer, tycker rentav det blir spännande till slut med hur det ska gå. Gränsar till 5 här.

Metro Manila2016-08-22
Inte dumt detta. Grundstoryn om en familj som söker lyckan i den farliga storstad är inte helt ny, men en stabil filippinsk variant av det här.

Rubble Kings2016-08-18
Gängkrig och scener från ett nergånget New York på 60-70-talet. Sånt faller jag alltid för. Intressant, här borde finnas mer att berätta om.

In the Mood for Love2016-08-04
Blir oerhört såld på detta. En fantastiskt vacker film.

New World2016-06-16
Det är precis så här jag vill ha det. En stabil story som tillochmed jag lyckas följa med i, trots alla vändningar. Sen är det riktigt snyggt gjort, ett par ordentliga våldscener, men ändå ganska återhållsamt. Möjligt att det var ett tag sedan jag såg sydkoreanskt sist, men detta var bland det bättre jag sett. Snudd på 5

Bödelns sång2016-05-23
Boken minns jag som ett rent episkt mästerverk. Att trycka ihop allt det till en 2-timmars film funkar sådär. Trots att den är över 2 timmar lång känns det som den hastar för att försöka få med allting som sker efter Gilmore slääps fri. Och inte alla skådisar gör direkt höjdarinsater. Fick lite tv-drama vibbar över vissa scener.

What Happened, Miss Simone?2016-04-17
Intressant, jag visste lite sedan tidigare om att hon levt ett iallafall delvis hårt och tragiskt liv. Får en bättre bild här av hela hennes liv. Och musikinslagen är helt fantastiska. Tacksam mycket av Simones egen röst som får berätta också.

Ont blod2016-04-07
Rätt skruvad stämmning här, vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Men sjyst ändå, jag är lite svag för sån sydstats-americana.

Titta vi flyger!2016-03-31
Kanske inte riktigt den hysteriska skrattfest som jag väntat mig. Men visst, i den här overloaden av gags och ordvistar och skämt och slapstick finns en del scenen som fortfarande är roliga. Joey, have you ever seen a grown man naked?

French Connection – Lagens våldsamma män2016-03-17
Känn som jag borde sett denna innan, jag har hört talas om den i all evighet. En av dom mest klassiska krim/action-filmerna. Den är lite daterad ibland, men håller fint ändå. Skönt sunkiga New York-miljöer och bra känsla i den.

The Other One: The Long Strange Trip of Bob Weir2016-03-13
Inte något större fan av Grateful Dead egentligen, men där finns ändå en fascinerande historia kring bandet och dess uppkomst. Rätt intressant, även om det kanske är oundvikligt att det blir något gubbigt över det hela.

Himizu2016-03-10
Intensiv och obehaglig känsla i ett par scener. Men mest av allt blir jag bara förvirrad och helt vilse kring vad som egentligen sker och varför.

Birdman2016-03-03
Gillar det mer och mer, dras in i det snygga filmandet. Som en enda lång svepande tagning. När teatern och livet går ihop, tro och tvivel och ångest. Mycket som jag gillar här.

The Road2016-02-22
Ingenting kan stoppa Kinas utveckling, här ska motorvägen fram rakt igenom landsbygden. Gravar, tempel, heliga träd och hus får ge vika. Lite pengar i fickan till den som bestämmer, så går det lättare Fantastisk dokumentär om det nya Kina.

A Band Called Death2016-02-11
Ganska fantastisk story ändå. Men det blir aldrig till en lika fantastisk dokumentär. Kanske lite väl mycket intervjuer och män som får prata skivor. Det är bra, men saknar ändå nånting med den.

Anomalisa2016-02-07
Kanske träffa det mig linte lika hårt som jag tror, men det är en fin film om ensamhet. Det är svårt att leva som docka.

American Grindhouse2016-02-04
Rätt kul om man är intresserad av ämnet. Vissa av filmer som nämns borde kollas upp.

Sicario2016-02-01
Tät och mörkt, tacksamt ämne att bygga en thriller kring och här gör det riktigt bra.

Nästa sida »