Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avKortfilm


Midas2023-09-14
En märklig film som nog vill vara bättre än den är. Bland det bästa tycker jag är skildringen av affärsmannalivet, men sedan är det fåniga, onaturliga och obegripliga inslag också. Det otäckaste är Johan Widerberg som bebis. Svårbedömd när den är så ojämn.
 
Gotska Sandön2023-09-08
Gotska Sandön är en säregen och småintressant ö. Däremot är det en väldigt gammalmodig och träig dokumentär även för 1980-talet. Många gubbar som stolt och emellanåt skrytsamt pladdrar på. "Nu får man inte göra så här om man inte har speciellt tillstånd till det... det har vi." Naturfilm, sägner och helikopterbilder i en salig röra. Känns mer som en installation på ett museum där vissa stannar till en stund och andra bara går vidare. Klippning av dokumentärfilmer var nog heller inte Bergmans styrka. Jag vet vem en av de medverkande är, inget ont om honom.
 
Blank Narcissus (Passion of the Swamp)2023-09-05
Väldigt gay med erotik och intima närbilder.
 
Alla tycker dom som dom vill2023-08-20
En stalker-film med uselt foto och mumlande i en bil. Jag tycker att Nilsson borde ta och lära sig lite av Hobert. Det är ju även patetiskt att frågan kommer från någon som spottar ur sig den ena skitkortfilmen efter den andra istället för att göra en bra film.
 
Fågel däruppe2023-08-20
Amatörmässig kalkon, totalt avsaknad av djup och foto. Alltså en film som vem som helst kan göra på tre minuter. Det bästa var eftertexten. Det är inte Nilsson som har kommit på idén. Den används i en kortfilm som heter The Girl Chewing Gum från 70-talet.
 
Nest2023-08-20
Känns lite som Ruben Östlund old school. Stationär kamera som fångar allt som händer. Inte för att det händer så mycket, men den är okej. Ingen dokumentär ens enligt isländska filmcentret, även om det är en viss dokumentär känsla och ska vara inspelad på regissörens tomt med hans barn som skådisar. Jag kan tänka mig att det är en film som rosas starkt i varmare länder, där miljön och årstiderna känns mer avlägset. Inledningen fångade mig mer än resten. Barnen beter sig inte riktigt som barn brukar och man kan undra var vuxna är. Vill du bilda dig en egen uppfattning bör du se filmen innan du läser resten av min kommentar. Jag tänker att kojan ska symbolisera ett fågelbo eller ett fågelbad och om då barnen symboliserar exempelvis fåglar och djur blir beteenden mer förklarliga.
 
Dad's Stick2023-08-20
Berättandet i textform är ingen höjdare alls. Utöver det verkar det vara mer av en personlig betraktelse än att det finns något allmänintresse. Det är konstig berättelse, men inte underhållande. Ingen värme i den som der står, utan tragisk. Sedan får man som tittare själv avgöra om fadern är en förskönad tyrann eller inte.
 
The Black Tower2023-08-20
Kul att han skapar något oväntat som man sugs in i direkt. Den här känns mer kreativ än andra av hans filmer jag sett. En väldigt behaglig brittisk berättarröst. Föredrar de filmade bilderna framför färgerna. Det är en film som aktiverar hjärnan. Jag tycker inte att den känns så lång, men hade hellre sett en annan utveckling där mystiken håller i sig fram till slutet och berättelsen varit mer samhällsnära, men den är ju bättre berättad än många dokumentärer.
 
The Girl Chewing Gum2023-08-20
Det var tålmodigt att stå ut halva filmen. För mig var det två-tre minuter. Underhållande tycker jag inte att det är. Dessutom något larm som ringer konstant i bakgrunden. Men jag älskar bilderna och tidsskildringen, så jag blir väl ändå tvungen att ge den en svag tvåa.
 
Bu och Bä får besök2023-08-15
Gillar Landström, men det här är en pedagogisk barnfilm.
 
A Short Story2023-08-13
Originell, men obegripliga scener som staplas på varandra till berättarröst.
 
Caprice2023-07-27
Musikaliskt är det bra. I övrigt tycker jag att det är ganska fånigt och teatralt.
 
Broadway by Light2023-07-21
Tja, idén med ett neonkollage är god och många motiv är snygga, men här finns också en hel del som är störande. Filmen inleds med en lång text som om det vore Star Wars eller nåt. Motiven är inte i bild. Antingen filmar man hela motivet eller så zoomar man in, men inte en liten del av motivet utanför som värsta amatören. Sedan någon spänningsmusik som inte alls passar ihop med bilderna.
 
L'amour monstre de tous les temps2023-07-21
Kanske en film för folk som intresserar sig för målartekniker då. Den är ofokuserad med många närbilder. Rogivande musik, men filmen intresserar mig egentligen inte alls.
 
The Phonograph2023-07-21
Som att kastas in i en annan tid. Den påminner lite om de tidigaste filmerna i filmhistorien på något vis.
 
Gavotte2023-07-21
Man måste ha väldigt livlig fantasi för att se den handlingen. Har man ingen fantasi alls handlar den om utklädda kortvuxna som bråkar om en kudde. Bra skådespelare och kostym.
 
Diptyque2023-07-21
Gillar miljöerna och fordonet i den första. Gillar musiken i den andra. Kattungar är alltid kattungar. Däremot väldigt obegriplig.
 
Joachim's Dictionary2023-07-21
Absolut inte lättsam. Påfrestande. Till 99 procent ful och tråkig. Kanske den sämsta Borowczyk jag sett hittills. Är det någon gång man önskat att alfabetet inte bestod av fler än tre bokstäver så var det nu.
 
Renaissance2023-07-21
Lite charmig och skrämmande. Andra bra kortfilmen av Walerian Borowczyk jag ser.
 
Les Jeux des anges2023-07-21
Stämningen är kanske det bästa. Men i övrigt är det fult, trist och upprepningar. Om man inte läst vad den handlar om är det nog omöjligt att veta. Jag tyckte början påminde om att åka tåg i en tunnel. Det är ingen katastrof, men jag såg en annan av regissörens kortfilmer som var både idérik och komisk. Det kan jag inte säga om den här.
 
L'Encyclopédie de grand-maman2023-07-21
Idérik och komisk.
 
Le Concert de M. et Mme. Kabal2023-07-21
Är väl någon typ av föregångare till långfilmen Mr. and Mrs. Kabal's Theatre. Samma personer, samma stil osv. Ungefär lika halvdan.
 
Les Astronautes2023-07-08
Tycker inte om såna här kollage med clowneri.
 
Easter Eggs2023-06-30
Inget vidare. Alldagligt förvisso, men det är fult och ointressant. Inte alls som Magnus Carlssons verk. Mer som den där svenska Topp 3.
 
Atom by Atom2023-06-10
Tilltalas inte av dansen. Det är mer som gymnastiska övningar och snurrande. Tror inte ens att de mest inbitna förstår budskapet. Däremot kreativt i övrigt med scenografi, kostym, smink osv. Ger vibbar av dåtidens musikvideor. Synd bara att jag var tvungen att se den i 240p.
 
Howlin'2023-06-10
Jag gillar själva dansen. Problemet är hela produktionen som känns så billig och ogenomtänkt samt bristen på idéer. Soundtracket i början är så irriterande. Och vad är det för miljö egentligen!? Någon gymnastiklokal som mer liknar en lagerlokal med lastbil och bråte i bakgrunden? Klart sämst av de fyra Maja Lindström-kortfilmer jag har sett. Övriga är dock riktigt bra.
 
Rosalie2023-05-30
Teatral till max. Inte heller fann jag monologen intressant.
 
Terror, Sisters!2023-05-22
Transig och tramsig.
 
Borom sarret2023-05-18
Lite intressanta miljöer och fordon. Men som film är den inte särskilt bra. Det blir liksom som någon blandning mellan dokumentär och dramatisering. Folk som stirrar in i kameran, störande berättarröst och ett irriterande soundtrack i början. Dålig teknisk kvalitet och ingen fängslande handling.
 
An Exercise In Discipline: Peel2023-05-18
För att det är socialrealism. En tydlig tidsskildring och även något av en övningsfilm.
 

Nästa sida »