Alla kommentarer avIamsam
Muriels bröllop | 2020-10-16 |
Herregud vilken random film och handling. Men man kan ju inte kalla den tråkig och förutsägbar i alla fall.. | |
Bring Me Home | 2020-02-13 |
Otroligt snygg film, settingen bidrar till den råa känsla som filmen ger. Man hulkar ju typ halva filmen, och spoiler alert:
Men vilket slut! | |
Disco | 2020-01-29 |
Filmen var snygg och tänkvärd, men jag förstod den mycket bättre efter jag hört regissörens förklaring att den handlar om obalans i makt som finns i strukturer i samhället, och att Mirjam var så förtryckt och hjärntvättad genom att endast matas av religion vart hon än tittade att hon inte längre kunde ta sig ur detta. | |
Irreplaceable You | 2018-11-06 |
Bättre än väntat. Sista scenen är så hjärtskärande att det känns in i själen. | |
Jane Eyre | 2018-11-06 |
Självklart kan de inte hinna få med allt från boken, men jag tycker de har valt helt rätt saker att fokusera på. Den är vackert filmad, vissa platser var läskigt likt hur jag tänkte mig dem i boken. Sen är den så intensivt känslosam stundtals att jag får gåshud. Wasikowska är okej i rollen, men Michael Fassbender tycker jag är som gjord för att spela Mr Rochester. Över förväntan. | |
The Imitation Game | 2018-11-02 |
Som visser nämnde tidigare så är det historien som imponerar snarare än själva filmen. Cumberbatch är grym, precis som de andra skådespelarna. Men framförallt, vilken sjuk historia som borde vara mycket mer vältjänd! | |
Sideways | 2018-07-13 |
Hur mycket drunk-driving gör dom egentligen i denna filmen? Sjukt. 99% av filmen består av pretto vinsnack. | |
The Lobster | 2018-07-13 |
Jag kan inte låta bli att tänka på att manuset och sättet skådespelarna agerar på skriker Wes Anderson. Det distraherar mig från den annars coola handlingen och jag kan tycka att handlingen hade funkat bättre med ett större djup och mörker i skådespelet än denna nollställda uttryckslösa, quirky Wes Anderson-stilen. | |
Blå är den varmaste färgen | 2018-05-11 |
Passande att ge denna filmen en fyra då allting i filmen kretsade runt färgen blå. Så vackert, rått och starkt. Scenografin och hur de la in blå i varje scen så att den följer handlingen. Wow. Adele är en uppenbarelse, indeed. | |
Eternal Sunshine of the Spotless Mind | 2018-05-04 |
Fortfarande det närmsta jag sett en film komma perfektion. Helt galen, genialisk, fantastiskt skådespel, musiken. Bara allt. | |
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri | 2018-05-04 |
Skådespelet är ju på en annan nivå, McDorman, Rockwell och Harrelsen i en film, det blir inte vassare än så. Sen älskar jag småstadskänslan och de oväntade vändningarna. Den brutala och mörka humorn är också fantastisk. Vet inte om den är en solklar femma men för mig känns det klockrent. | |
Mother! | 2018-04-26 |
Mästerverk. Helt blown away av slutet och symboliken. Och Jennifer är bara heeelt fantastisk i denna filmen. | |
Whiplash | 2017-02-17 |
Satt enda till slutscenen och undrade hur tusan den här filmen blivit så hypad. Sen kom slutscenen och gåshud, single tear och allt möjligt. Shit vilket skådespel och vilken intensitet! | |
Drive | 2017-01-29 |
Vad ÄR detta för skit? Jag trodde jag skulle va en av dom som skulle tycka den var mästerlig?! Det hände ju fan ingenting! 1+1= ingenting. Alla dör, karaktärerna har inga personligheter, slow motion action med folk man inte bryr sig om, total katastrof. Försöker va så himla cool. | |
La La Land | 2017-01-28 |
Hade orimliga förväntningar men filmen överraskade ändå. Älskar alla hintar till gamla hollywoodmusikaler, särskilt Singin in the rain, som hela filmen känns som en hyllning till. Emma Stone och Ryan Gosling har ju stjärnglans och galen kemi och påminner mig om gamla musikalpar som Gene Kelly och Debbie Reynolds. Humorn var underbar och hela sista delen satt jag med gåshud och ont i hjärtat, jävlar vilken filmmagi! Man kände deras smärta i hela kroppen. Så vackert. | |
Rogue One: A Star Wars Story | 2017-01-11 |
Felicity Jones är väldigt bra som huvudroll, bättre än väntat och faktiskt bättre än Rey i Episode 7 tycker jag. Men tyvärr är det för lite fokus på karaktärerna och som vanligt för mycket fokus på actionscener. Den sista actionscenen måste ha varat en timme...kändes som den aldrig tog slut. Första halvan var definitivt bättre. Men kul att se så många oväntade skådespelare, Diego Luna tex. | |
Livet efter dig | 2016-07-05 |
Läste ut boken några timmar innan filmen. Hade föredragit om de gjort det till ett drama för det blev så märkligt lättsamt och glättigt. Sen var Emilia clarkes skådespel så bedrövligt att jag ville slänga något på bioduken alternativt gå därifrån. Det var upprepade scener som i boken var seriösa och sorgligs, då hon gjorde nån udda min eller log med hela ansiktet och såg galen ut som publiken uppfattade som komiska scener. Sämsta skådespelet jag sett sen Anne Hathaway i en enda dag. | |
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 | 2015-11-21 |
Jag hade gjort många scener annorlunda, hela slutet kändes antiklimatiskt, framförallt en väldigt viktig scen som jag tyckte kändes kort och odramatisk. Men filmen håller en hög kvalitet tack var Jennifer lawrence som alltid. Kudos till scenen mot slutet när hon hittar katten, jävlar vilket skådespel! | |
Interstellar | 2014-11-26 |
Någon som vill förklara Interstellars briljans för mig? Vi höjer musiken i varje scen så att trumhinnorna sprängs och flyttar handlingen till rymden så att folk inte märker att det är samma koncept som Inception. Besviken, Nolan. | |
What Maisie Knew | 2013-11-05 |
En helt otrolig skildring av hur det är som barn att växa upp under trassliga omständigheter. Alla skådespelare är fantastiska. | |
Spring Breakers | 2013-10-26 |
Den får en fyra för Franco, Britney-scenen och för att tjejerna äger skiten av männen. | |
Den som söker | 2013-10-01 |
Förstår inte kritiken. Går mot strömmen, gillade stämningen hela filmen, psykologiskt oväntat obehaglig och Bornebusch är oväntat bra på drama. | |
I'm Not There | 2013-07-15 |
Jag säger bara: Cate Blanchett! Herrejävlar vilken prestation. | |
Små citroner gula | 2013-06-27 |
Josephine bornebusch var räddningen och enda anledningen till att jag inte stängde av skiten. | |
Wuthering Heights | 2012-08-25 |
Haha vad är detta? Förutom namnen ser jag inte mycket likheter med boken. Snacka om pretantiös smörja.50 % av filmen bestod ju av extrema närbilder på folks hår, natur och döda kaniner. Undrar lite var kärlekshistorien tog vägen. | |
Last Night | 2012-05-06 |
Keiras bästa roll, helt klart. | |
Breaking Dawn - Part 1 | 2011-11-20 |
Skämtar folk när dom säger att detta var bra? Jag har nog aldrig mått så psykiskt dåligt av en film. Musiken, skådespelet, handlingen etc. | |
Kronjuvelerna | 2011-11-04 |
Inte alls vad jag väntade mej. Väldigt snygg men handlingen var ganska tunn när man tänker efter. |
Nästa sida »