Certain Women | 2017-01-05 |
Nära fyran men det är egentligen scenerna med Stewart och Gladstone som tar den till de nivåerna. Allt vävs samman under samma tema men resten har inte riktigt samma tyngd. Härligt foto och tempo där det finns gott om andrum för reflektion att ta in vad man ser. |
The Three Ages | 2016-04-13 |
Något av det sämre jag sett av Keaton. Det blir alldeles för osammanhängande med alla hopp mellan tidseror och skämten får inte den tyngd som man är van vid när man får fokusera på en karaktär. |
Blow Up My Town | 2016-03-31 |
Gillar idén men utförandet är inte mycket att hänga i granen. |
Förföljaren | 2016-03-23 |
Överdrivet dryg med endimensionella karaktärer därtill. Förstår inte storheten förutom när det kommer till det visuella. |
Hitchcock/Truffaut | 2016-03-02 |
Inte mycket nytt men det är ett härligt kärleksbrev till filmkonsten och mer specifikt till Hitchcock. Hade gärna fått vara längre och mer ingående men det är fortfarande väl spenderade 80 minuter. |
Silence and Cry | 2016-02-25 |
Hade jag kunnat min Ungerska historia antar jag att den hade hade kunnat nå upp till fyran men nu kändes den till viss del oförståelig. Fortfarande en bra och stilsäker film där fotot i sig gör den sevärd. |
My World Dies Screaming | 2016-02-11 |
Vissa filmer blir orättvist bortglömda. Det här är inte en av dem. Av alla gimmicks skräckgenren försökte med under 50-talet är nog Psycho-Rama den lamaste. |
The Danish Girl | 2015-12-28 |
En vacker yta och en stabil Alicia Vikander kan tyvärr inte rädda en överdrivet melodramatisk och riskfri film vars enda egentliga mål är att försöka plocka hem några Oscar-statyetter. Detta genom att välja ett ämne som ligger i tiden, ha många close-ups på tårfyllda ögon och skruva upp den sorgliga musiken till max. Det hjälper inte att slutscenen är total cringe. |
En natt i hamn | 2015-12-20 |
Hade andra dagen varit lika välgjord som första så hade den här haft potential att nå de riktigt höga betygen. Fotot är i vilket fall som helst skitsnyggt.
La Région centrale | 2015-12-14 |
Har svårt att ta till mig Michael Snow's rena kameraexperiment. La Région Centrale består av en intressant idé där vissa sekvenser är häftiga men att genomlida hela filmen är en ren övning i tålamod där priset i mitt fall var illamående. |
The Heart of the World | 2015-12-14 |
Det känns lite som Guy Maddin lyckats trycka ihop hela Aelita: Queen of Mars och Dr.Caligari i ett 6-minutersklipp. Hektisk och underhållande. |
Back and Forth | 2015-12-10 |
Tror filmen hade gynnats av färre och mindre uppenbara klipp. Styrkan är de tio första minuterna där de små ändringarna i och utanför rummet gör det intressant att utforska bilden samt det avslutande crescendot som för allt samman och skapar en intressant visuell effekt. |